Print Email

Δελτία Τύπου

05.07.2023

Να ανακληθούν οι μετακινήσεις Γιατρών-Νοσηλευτών και λοιπών επαγγελματιών Υγείας προς τα Ιατρεία των κατασκηνώσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

ΑΘΗΝΑ 03/07/2023
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1232

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ-ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ
ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣ
ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Με απόφαση της Διοίκησης της 1ης ΥΠΕ μετακινούνται 9 υπάλληλοι Γιατροί- Νοσηλευτές και λοιποί επαγγελματίες από τις Μονάδες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης προς το Ιατρείο της κατασκήνωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Με απόφαση του ΚΕΣΥΠΕ 20-04-2022 ιδρύθηκε Περιφερειακό Ιατρείο στην κατασκήνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Έτσι υπάρχει η Νομική δυνατότητα κάλυψης του ιατρείου με μετακινήσεις προσωπικού από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Πολλές δημόσιες Υπηρεσίες έχουν κατασκηνώσεις. Όμως δεν ιδρύθηκαν Περιφερειακά Ιατρεία. Για την κάλυψη με προσωπικό επιλαμβάνονται οι ίδιες οι Δημόσιες Υπηρεσίες ή Αρχές προσλαμβάνοντας εποχικό προσωπικό.
Πως είναι δυνατόν να αποψιλώνονται οι Πρωτοβάθμιες Μονάδες από προσωπικό που στενάζουν για να καλύψουμε ανάγκες ψυχαγωγίας της οποιασδήποτε Δημόσιας Υπηρεσίας;
Οι ανάγκες σε προσωπικό των Πρωτοβάθμιων Μονάδων εμφανίζονται κάθε μέρα στα επείγοντα των εφημερεύων Νοσοκομείων.
Να ανακληθεί η απόφαση και να καταργηθεί η νομική δυνατότητα κάλυψης ιατρείων κατασκηνώσεων οποιασδήποτε Δημόσιας Αρχής ή Υπηρεσίας με μετακινήσεις προσωπικού από το ΕΣΥ.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.