Print Email

Δελτία Τύπου

03.02.2022

Απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης ο προληπτικός έλεγχος με μοριακό test των υγειονομικών να πληρώνεται από τις τσέπες τους

ΑΘΗΝΑ 3/2/2022
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 5620


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης ο προληπτικός έλεγχος με μοριακό test των υγειονομικών να πληρώνεται από τις τσέπες τους

Η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη αφέθηκε στην τύχη και τις τσέπες των πολιτών. Τα test κορωνοϊού δεν συνταγογραφούνται και η διατίμηση που ετέθη από την κυβέρνηση είναι 200% πάνω από τις πραγματικές τιμές της αγοράς. Ένα ακόμη «δωράκι» στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα που θησαυρίζουν εν καιρώ πανδημίας εκμεταλλευόμενοι τη διάλυση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης και την απουσία του ΕΟΔΥ στην ιχνηλάτηση του πληθυσμού.
Υπερηφανεύεται η κυβέρνηση για την πληθώρα των test που διενεργούνται καθημερινά όταν αυτά κατά το μεγαλύτερο ποσοστό πληρώνονται από τους πολίτες. Έχουμε 3.000 συναδέλφους που νοσούν κάθε φορά και βρίσκονται σε καραντίνα. εκατοντάδες συναδέλφους που εργάζονται με ενεργή νόσο εξαιτίας των επικίνδυνων οδηγιών του ΕΟΔΥ, υπάρχει έντονη διασπορά του ιού στα νοσοκομεία σε ασθενείς που νοσηλεύονται με άλλες παθήσεις. Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να εφαρμόσει τακτικό προληπτικό έλεγχο με μοριακά τεστ στο υγειονομικό προσωπικό προς αποφυγή της διασποράς, έρχεται με Υπουργική Απόφαση και υποχρεώνει το υγειονομικό προσωπικό που δεν έχει κάνει την αναμνηστική δόση του εμβολίου (περί τις 10.000) να υποβάλλονται σε rapid test δύο φορές την εβδομάδα τα οποία θα πληρώνουν από τη τσέπη τους.
Ανήκουστο!!! Οι υγειονομικοί που με βάση τις οδηγίες του ECDC (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόσληψης και Ελέγχου Νόσων) πρέπει να υποβάλλονται όλοι σε τακτικό προληπτικό έλεγχο καλούνται να πληρώνουν από την τσέπη τους τα τεστ.
Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τους εκβιασμούς και την στοχοποίηση του υγειονομικού προσωπικού. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!
Ζητάμε από τη Κυβέρνηση να ανακαλέσει ΑΜΕΣΑ τη σχετική απόφαση και να υπάρξει νέα που να προβλέπει το τακτικό εβδομαδιαίο ΔΩΡΕΑΝ έλεγχο με PCR Όλων των Υγειονομικών των Δημόσιων Δομών Υγείας.

 

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.