Print Email

Δελτία Τύπου

02.02.2022

Αρνούνται να χορηγήσουν ως αργία τις δύο ημέρες της κακοκαιρίας στο Υγειονομικό Προσωπικό από τις Υπηρεσίες και τις Διοικήσεις.

 

ΑΘΗΝΑ 2/2/2022
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 5612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΣΟΥΝ ΩΣ ΑΡΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Τέτοια απαξίωση για το υγειονομικό προσωπικό ποιος το περίμενε!!!
Ακόμη και από μικρά ζητήματα φαίνεται η αντιμετώπιση της πολιτείας προς το υγειονομικό προσωπικό που κάποτε αποκαλούσαν «ήρωες»!!!
Τις δύο ημέρες του χιονιά Τρίτη και Τετάρτη δόθηκε αργία σε όλο το Δημόσιο.
Η κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας, το επιτελικό κράτος δηλαδή ήταν κλειστό. Κατεβασμένα ρολά. Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ, Πρόνοια με τον τρόπο και την ερμηνεία δίνονται, εν λόγω αργία δεν θα αμειφθούν με την προσαύξηση των αργιών, παρότι δούλευαν στα Νοσοκομεία τρεις και τέσσερις βάρδιες χωρίς σταματημό.
Ταυτόχρονα επίσημα δεν δικαιούνται ημέρες ανάπαυσης. Τις δύο ημέρες που οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν σπίτια τους με αργία το υγειονομικό προσωπικό ήταν εγκλωβισμένο στα Νοσοκομεία ή στους δρόμους προκειμένου να φτάσουν στα Νοσοκομεία να αντικαταστήσουν τους συναδέλφους. Αντί για επιβράβευση με το αυτονόητο της προσαύξησης των δύο ημερών ως αργίες όσων δούλευαν, αντιμετωπίζονται με το χειρότερο τρόπο.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να χαρακτηρίσουν αργίες την Τρίτη 25/01/2022 και Τετάρτη 26/01/2022 για τη Δημόσια Υγεία.

ΚΟΙΝ.: ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.