Print Email

Δελτία Τύπου

05.12.2019

Ο Γενικός Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και όχι το Νοσοκομείο της Λάρισας αιτείται να καταλογισθούν από το IV τμήμα του Ελεκτικού στον γιατρό 850.666,66 € αν και καταδικάστηκε για απλή αμέλεια και όχι βαριά αμέλεια όπως ορίζουν οι νόμοι

ΑΘΗΝΑ 5/12/2019
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2383


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Γενικός Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και όχι το νοσοκομείο Λάρισας
αιτείται να καταλογισθούν από το IV τμήμα του Ελεγκτικού στον γιατρό 850.666,66 ευρώ αν και καταδικάστηκε για απλή αμέλεια και όχι βαριά αμέλεια όπως ορίζουν οι νόμοι.

Ο Γενικός Επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου αιτείται από το IV τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου τον καταλογισμό 850.666,66ευρώ σε γιατρό ΩΡΛ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας αν και επιδικάστηκε στο Νοσοκομείο και καταβλήθηκε στους συγγενείς.
Η αίτηση για καταλογισμό γίνεται με βάση απόφαση του ποινικού δικαστηρίου αν και ο γιατρός καταδικάστηκε σε αυτό για απλή αμέλεια και όχι βαριά αμέλεια όπως ορίζουν οι νόμοι 3528/2007 άρθρο 38 και Ν.4129/2013 άρθρο 1 παρ.1 που επικαλείται.
Οι εν λόγω Νόμοι ενεργοποιήθηκαν 18.1.2018 με εγκύκλιο Χουλιαράκη από σχετική απόφαση της Ολομέλειας της Γενικής Επιτροπείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου
Ο κος Χουλιαράκης μετά την απόφαση της Ολομέλειας αντί να τροποποιήσει τους ανωτέρω νόμους υιοθέτησε την απόφαση της Ολομέλειας της Γενικής Επιτροπείας.
Εκτεθειμένοι με τους εν λόγω νόμους δεν είναι μόνο οι γιατροί, αλλά το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού. Οι εν λόγω νόμοι ορίζουν ότι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι των ΝΠΔΔ για κάθε ζημιά από δόλο ή βαριά αμέλεια που προκαλούν βαρύνονται οι ίδιοι και όχι τα ΝΠΔΔ.
Φρόντισε όμως στην εγκύκλιο ο κος Χουλιαράκης να εξαιρέσει τους Υπουργούς.
Με τέτοια εντατικοποίηση της εργασίας την τραγική έλλειψη προσωπικού, την κατάσταση του εξοπλισμού και των υποδομών είμαστε όλοι εκτεθειμένοι. Ο καθένας μπορεί να στραφεί σε βάρος του υγειονομικού προσωπικού και να του καταλογιστούν υπέρογκα ποσά.
Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να διευθετήσει άμεσα με νομοθετική ρύθμιση το ζήτημα του γιατρού. Να προχωρήσει σε αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου. Διαφορετικά θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις.
Σας κοινοποιούμε την εγκύκλιο Χουλιαράκη και την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.