Print Email

Δελτία Τύπου

12.11.2019

Την Πέμπτη 14/11/2019 Κινητοποίηση Συμβασιούχων πρώην εργολαβικών και εργολαβικών εργαζομένων των Νοσοκομείων. Συγκέντρωση 9πμ. στο Υπουργείο Υγείας.

ΑΘΗΝΑ 12/11/2019
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2286

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 14/11/2019
Κινητοποίηση Συμβασιούχων πρώην εργολαβικών και εργολαβικών εργαζόμενων των Νοσοκομείων.
Συγκέντρωση 9πμ στο Υπουργείο Υγείας.

Επανειλημμένως θέσαμε στους Υπουργούς Υγείας την ομηρία του εργολαβικού προσωπικού που υπηρετεί με ατομικές συμβάσεις εργασίας και τις άθλιες συνθήκες εργασίας που προσφέρουν οι εργολάβοι στα μισά Νοσοκομεία που έχουν παραμείνει, εκμεταλλευόμενοι προσωρινές δικαστικές αποφάσεις και την εκκρεμότητα έκδοσης απόφαση από το Συμβούλιο Επικρατείας, παρά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που θεωρεί σύννομη την εκδίωξής τους.
Εάν δεν υπάρξει εντός των ημερών νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης στα Νοσοκομεία θα επιστρέψουν οι εργολάβοι, καθότι με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο δεν μπορούν να γίνουν ατομικές συμβάσεις εργασίας σε όσα Νοσοκομεία λήγουν οι υφιστάμενες από 31.12.2019 και μετά.
Η παράταση των συμβάσεων τουλάχιστον για ένα έτος είναι μονόδρομος. Οι εργολάβοι προσφέρουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα στους εργαζόμενους προκειμένου να μεγαλώνουν τα κέρδη τους. Μέχρι και εκβιασμοί για να κρατάνε το «στόμα τους κλειστό».
Με εντολή του Υφυπουργού Υγείας κου Β. Κοντοζαμάνη στα Νοσοκομεία που τρέχουν διαγωνισμοί για τη πρόσληψη προσωπικού με ατομικές συμβάσεις εργασίας, περιορίζεται η χρονική τους διάρκεια από τα δύο χρόνια στον έναν. Παράλληλα ο Υφυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ των «καλών εργολάβων».
Οι 6.000 συμβασιούχοι που υπηρετούν με ατομικές συμβάσεις εργασίας επειδή έχουν κλείσει το 24μηνο συνεχούς απασχόλησης το ΑΣΕΠ θεωρεί μη σύννομη την απασχόληση τους και νόμιμο τον αποκλεισμό τους από τους νέους διαγωνισμούς.
Επικοινωνήσαμε από το ΑΣΕΠ και αναμένουμε τη διόρθωση της εν λόγω απόφασης που είναι άνευ νομικών επιχειρημάτων. Αιτία πολέμου είναι η εφαρμογή της που σημαίνει απόλυση όλων των υπηρετούντων και απαγόρευση συμμετοχής στους νέους διαγωνισμούς.
Το εν λόγω προσωπικό εργάζεται επί πολλά συνεχόμενα χρόνια, καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες και δικαιούνται τη δουλειά τους.
Λόγω έλλειψης κονδυλίων τα Νοσοκομεία προσλαμβάνουν ελάχιστους με αποτέλεσμα να γίνονται «λάστιχο» στη δουλειά. Σε κάθε νέο διαγωνισμό απολύονται οι μισοί λόγω χαμηλής μοριοδότησης της εμπειρίας (2 επιπλέον μόρια επί 120 μήνες).
Αγωνιζόμαστε για:
• Εκδίωξη των εργολάβων
• Δυνατότητα σύναψης συμβάσεων και μετά την 31.12.2019
• Συμβάσεις εργασίας για δύο έτη.
• Αυξημένη μοριοδότηση, ενιαίοι διαγωνισμοί, μονιμοποίηση

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.