Print Email

Δελτία Τύπου

22.10.2019

Πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας- Πρόνοιας- ΕΚΑΒ. Αιτία πολέμου η ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ

ΑΘΗΝΑ 22/10/2019
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2191

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ
Αιτία πολέμου η Ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ

Αύριο Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιούμε 24ωρη Πανελλαδική Πανυγειονομική Απεργία. Οργανώνουμε πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ. Θα εκκινήσει από την Πλατεία Μαβίλης 8.30πμ θα διέλθει από Υγειονομικές Μονάδες, το Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή και θα καταλήξει στο Υπουργείο Υγείας.
Δεν θα επιτρέψουμε την εμπορευματοποίηση της Υγείας που οραματίζονται κάποιοι φορείς της υγείας (π.χ. ΠΙΣ) που θέλουν να παίζουν το ρόλο του «λαγού» στις εκάστοτε κυβερνήσεις.
Αιτία πολέμου είναι για την ΠΟΕΔΗΝ:
• Η δυνατότητα εργασίας ιδιωτών γιατρών στα Νοσοκομεία για οποιονδήποτε λόγο. Προσλήψεις γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού χρειάζεται το σύστημα.
Χάσαμε 25000 την περίοδο των μνημονίων.
• Η εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από ιδιωτικές εταιρίες στα νοσοκομεία για να πλουτίζουν σε βάρος των ασθενών και του Δημοσίου. Επενδύσεις σε εξοπλισμό και υποδομές χρειάζεται το σύστημα.
• Η μετατροπή της Νομικής μορφής των νοσοκομείων από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου σε οτιδήποτε άλλο (ΝΠΙΔ, Ανώνυμες Εταιρείες). Το Νοσοκομείο Σαντορίνης που λειτουργεί ως Ανώνυμη Εταιρεία (ΑΕΜΥ ΑΕ) από την εποχή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα πρέπει άμεσα να μετατραπεί σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.
Το σύστημα χρειάζεται χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, αύξηση των Δημόσιων Δαπανών για την Υγεία στο Μέσο Όρο των χωρών της Ε.Ε. και όχι περαιτέρω μετακύλιση της λειτουργίας του στις τσέπες των πολιτών.
Έως εδώ και μη παρέκει!!!
Αγωνιζόμαστε για:
• Δωρεάν Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση
• Μονιμοποίηση εκτάκτων
• Αύξηση μισθών
• Ένταξη στα ΒΑΕ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.