Print Email

Δελτία Τύπου

16.07.2019

Απλήρωτες οι καθαρίστριες και το επικουρικό προσωπικό και οι εφημερίες των Ιατρών στο Νοσοκομείο Άρτας λόγω ανώμαλης μετάβασης από τη μια κυβέρνηση στην άλλη.

ΑΘΗΝΑ 15/7/2019
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1807

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Απλήρωτες οι καθαρίστριες και το επικουρικό προσωπικό και οι εφημερίες των Ιατρών στο Νοσοκομείο Άρτας λόγω ανώμαλης μετάβασης από τη μια κυβέρνηση στην άλλη.
Ανθούν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα λόγω έλλειψης Ακτινολόγων Ιατρών στο Νοσοκομείο Άρτας.

Το προσωπικό καθαριότητας (47 άτομα), το επικουρικό προσωπικό (10 άτομα) δεν πληρώνονται τον μισθό τους όπως επίσης και οι εφημερίες 79 ιατρών.
Λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν με το Ελεγκτικό Συνέδριο το οποίο δεν ενέκρινε τα εντάλματα για ένα χρονικό διάστημα πληρώνονταν οι μισθοί των καθαριστριών και του επικουρικού προσωπικού καθώς επίσης και οι εφημερίες των ιατρών με «εντέλλεσθε» του Διοικητή.
Πριν τις εκλογές αρνήθηκε να υπογράψει ο Διοικητής το εντέλλεσθε για τους μισθούς και τις εφημερίες λέγοντας ότι θα υπογράψει την επομένη των εκλογών, εκβιάζοντας να ψηφίσουν οι εργαζόμενοι ΣΥΡΙΖΑ.
Τώρα επειδή έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές τιμωρεί τις καθαρίστριες, τους νοσηλευτές και τους γιατρούς. Δεν υπογράφει τα εντάλματα πληρωμής του μισθού των καθαριστριών και των νοσηλευτών που ζουν με τα λιγοστά χρήματα του μισθού τους.
Στην Άρτα ανθούν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα ένα εκ των οποίων φέρει το όνομα στην πινακίδα του της κας Όλγας Γεροβασίλη. Μέχρι πριν ενάμιση χρόνο δεν λειτουργούσε ο παλιός αξονικός. Εδώ και ενάμιση χρόνο που τοποθετήθηκε καινούργιος αξονικός στο Νοσοκομείο δεν λειτουργεί για κανένα τακτικό περιστατικό επειδή δεν υπάρχουν γιατροί. Είναι μόνο δύο γιατροί ακτινολόγοι.
Επίσης το Νοσοκομείο διαθέτει καινούργιο ψηφιακό μαστογράφο και δεν λειτουργεί.
Δεν εξυπηρετούνται ούτε οι ανασφάλιστοι και είναι υποχρεωμένοι να τα «σκάνε» στον ιδιωτικό τομέα.
Δείτε την καταγγελία του Σωματείου.

 


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                   ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.