Print Email

Δελτία Τύπου

16.01.2019

Κατάσταση λίστας αναμονής για ΜΕΘ Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 (48 διασωληνωμένοι ασθενείς). ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο έμφραγμα χωρίς Αιμοδυναμικό και Ακτινολογικό

ΑΘΗΝΑ16 1//2019
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1160

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατάσταση λίστας αναμονής για ΜΕΘ Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 (48 διασωληνωμένοι ασθενείς)
ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο Έμφραγμα χωρίς Αιμοδυναμικό και Ακτινολογικό

ΜΕΘ -ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ
Την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 υπήρχαν 48 διασωληνωμένοι Ασθενείς στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ. Τα 10 ήταν από Νοσοκομεία της περιφέρειας και τα υπόλοιπά 38 από Νοσοκομεία της Αττικής. Εξυπηρετήθηκαν μόνο 5 περιστατικά!!!
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι Διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας υπήρχαν: ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ 6, ΕΡΥΘΡΟΣ 5, ΣΩΤΗΡΙΑ 5, ΑΤΤΙΚΟ 2.
Μετά από κάθε εφημερία τα Νοσοκομεία κορμός έχουν 5 – 6 διασωληνωμένους ασθενείς στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ.
Στο Αττικό Νοσοκομείο χθες το βράδυ 8μμ υπήρχαν στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ 2 διασωληνωμένα περιστατικά στη νευροχειρουργική κλινική σε τετράκλινους θαλάμους μαζί με άλλους ασθενείς με τους συνοδούς να μπαινοβγαίνουν. Πώς προστατεύονται οι διασωληνωμένοι Ασθενείς από τις Νοσοκομειακές λοιμώξεις;

ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Έμφραγμα χωρίς Αιμοδυναμικό και Ακτινολογικό
Τριτοκοσμικές και απαράδεκτες συνθήκες επικρατούν κατά τις ημέρες εφημερίας του Αττικό Νοσοκομείο.
Το Νοσοκομείο δέχεται πάνω από 1000 ασθενείς έκτακτα περιστατικά κατά μέσο όρο σε κάθε εφημερία και οι εισαγωγές είναι 200 με 250. Χθες το βράδυ 8μμ το Νοσοκομείο είχε φρακάρει. Οι κλίνες γεμάτες, οι διάδρομοι σε κάθε κλινική γεμάτοι από ασθενείς σε ράντζα και φορεία. Διασωληνωμένοι ασθενείς στη Νευροχειρουργική κλινική σε τετράκλινους θαλάμους με άλλους Ασθενείς περιμένουν ΜΕΘ σε λίστα αναμονής. Έμπαζαν οι πόρτες στους διαδρόμους με τους Ασθενείς να ξεπαγιάζουν. Έως 8μμ είχαν γίνει 205 εισαγωγές ασθενών. Στη βραχεία νοσηλεία επικρατούσε το αδιαχώρητο από Ασθενείς που περίμεναν να χωρέσει το φορείο τους σε διάδρομο κλινικής για να νοσηλευθούν (που κρεβάτι!)
Αναμονή για εξέταση στην εφημερία πάνω από 50 φορεία και άλλοι 200 περιπατητικοί ασθενείς. Χαλασμένος ο στεφανιογράφος για άλλη μια φορά. Δεν λειτουργούσε το αιμοδυναμικό εργαστήριο. Σοβαρά καρδιολογικά περιστατικά που και το λεπτό είναι κρίσιμο για τη ζωή τους μεταφέρονταν σε άλλα νοσοκομεία.
Το ακτινολογικό μηχάνημα των ΤΕΠ χαλασμένο εδώ και ένα μήνα. Για 20.000ευρώ δεν φτιάχνεται. Οι Ασθενείς μεταφέρονται από δύο τραυματιοφορείς 200 μέτρα μακριά από την εφημερία για ακτινογραφία. Μεγάλη ταλαιπωρία!!! Ασθενείς περίμεναν 7 - 8 ώρες χθες βράδυ και δεν είχαν εξυπηρετηθεί.
Υπάρχουν μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση του Αττικού Νοσοκομείου.
Το Νοσοκομείο ξεκινάει την εφημερία με υπερπληρότητα. Γεμάτες οι 750 κλίνες και πολλά ράντζα γεμάτα. Πως θα εξυπηρετηθούν οι 200 εισαγωγές; Με βάση το νόμο το Νοσοκομείο όταν ξεκινάει η εφημερία θα πρέπει να διαθέτει κενές το 25% των διαθέσιμων κλινών. Τι κάνει η Διοίκηση, ο Πολάκης; Τα άλλα Νοσοκομεία όταν εφημερεύουν τουλάχιστον 70 – 100 κλίνες κενές.
Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας του Αττικού Νοσοκομείου είναι η σύζυγος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αναισθησιολόγος κα Κωστοπαναγιώτου. Γιατί δεν επιλύει το πρόβλημα; Η κα Κωστοπαναγιώτου πρόθυμη πάντα ξελασπώνει τον Πολάκη συμμετέχοντας σε Επιτροπές και ΕΔΕ. Στη Ζάκυνθο με τα χειρουργεία, τη Σαντορίνη στέλνοντας γιατρούς και νοσηλευτές, στη Κρήτη με το κοριτσάκι, τη Μελίνα, που βρήκε τραγικό θάνατο.
Η ουρολογική κλινική μετατράπηκε σε κοιτώνες ιατρών, ελλείψη άλλων χώρων. Γιατί δεν συνεπικουρείται η εφημερία του ΑΤΤΙΚΟΥ με ένα άλλο δημόσιο Νοσοκομείο;

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.