Print Email

Δελτία Τύπου

12.05.2016

Μεγάλη επιτυχία η Στάση Εργασίας και η Συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ

Μεγάλη επιτυχία η Στάση Εργασίας και η Συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ

ΑΘΗΝΑ 05/12/2016
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1691

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα 12 ΜΑΗ ημέρα του Νοσηλευτικού Προσωπικού η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποίησε ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 8:00 π.μ. -. 12μεσ . ΣΥΓΚΕΤΝΡΩΣΗ Έξω ΚΑΙ Από Το Υπουργείο Υγείας
Αναρτήθηκαν ΠΑΝΟ Της ΠΟΕΔΗΝ που αναδεικνύουν τις καταστροφικές Πολιτικές που ασκεί το η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟΝ Τομέα Της Υγείας Από τις οποίες κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές .

ΠΑΝΟ ΠΟΕΔΗΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ Α.Ε. 
ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ - ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

                                                                                                                                  ΠΟΛΑΚΗΣ                                                     ΤΣΙΠΡΑΣ

                                                                                                                                   Εδώ ο κόσμος ΧΑΝΕΤΑΙ                                 Παίζω τη ζωή των ασθενών

                                                                                                                                   και ...... Ο ΠΟΛΑΚΗΣ                                       ΚΟΡΩΝΑ - ΓΡΑΜΜΑΤΑ

                                                                                                                                    ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ

                                                                                                                                    τις λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ                                                              

Η ΠΟΕΔΗΝ ζήτησε Εισαγγελική Έρευνα

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

ΠΑΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΑΒ

Πως μπορώ να σώσω ανθρώπινες ζωές ...

ΤΟ ΕΚΑΒ Νοσεί ...

Όταν καθημερινά παλεύω για τη δική μου;


Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Επίσης η ΠΟΕΔΗΝ κρέμασε σε μανταλάκια Ματωμένες μπλούζες οι οποίες έγραφαν :. ΚΙΝΔΥΝΕΟΥΝ ΖΩΕΣ ΣΤΟ ΕΣΥ
. Ακολούθησε Πορεία ΣΤΟ Υπουργείο Εργασίας προκειμένου ΝΑ ζητήσουμε ΤΗΝ ένταξη ΣΤΑ ΒΑΕ ΚΑΙ ΓΙΑ Άλλη ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Πίσω το η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Το Νομού που διαλύει ΤΗΝ Κοινωνική Ασφάλιση
: Ο Υπουργός Εργασίας αρνήθηκε να μας συναντήσει. Βρήκαμε κατεβασμένα κάγκελα στο Υπουργείο Εργασίας. Θα μας ξαναβρεί πολλές φορές μπροστά του ο κος Κατρούγκαλος .
Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και καταθέσαμε την εξής ΑΝΑΦΟΡΑ .

Τηλ. 210-6419332 / 334

ΠΑΓΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡΓΕΙΟΥ
Αριθμ. Πρωτ:. 3583
Ημερομηνία: 05/12/2016
Τμήμα: Δ / κο

ΠΡΟΣ: ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

ΑΝΑΦΟΡΑ

Κυρία Εισαγγελέα,

Αιτούμαστε την διενέργεια εισαγγελικής έρευνας, προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ειδικά προς τον Αν . Υπουργό Υγείας κο Πολάκη για την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών , επειδή τίθονται σε κίνδυνο κατ 'εξακολούθηση ανθρώπινες ζωές, με τις ρουσφετολογικές πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνουν και τις πολιτικές σκοπιμότητες που υπηρετούν , οι οποίες αναγκάζουν να μένουν κλειστές πάνω από 50 κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας σε ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.
Παρότι επανειλημμένως ζητήθηκε από την ΠΟΕΔΗΝ, δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις εργασίας των 190 εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ (Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό) που υπηρετούσαν στις ΜΕΘ των Νοσοκομείων . Με τη λύση των συμβάσεων (Οκτώβριος 2015) έκλεισαν πάνω από 50 κλίνες ΜΕΘ.
Αντιθέτως ανανεώθηκαν (σωστά) οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού έως 09.30.2016 οι οποίοι είχαν τον ίδιο χρόνο απασχόλησης με τους εργαζομένους του ΚΕΕΛΠΝΟ (δύο έτη). Οι Υπουργοί της Υγείας τους απέλυσαν επειδή οι ​​εν λόγω 190 εργαζόμενοι είχαν προσληφθεί από την προπροηγούμενη κυβέρνηση (Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ). Απελύθησαν με σκοπιμότητες προκειμένου να επαναπροκηρυχθούν οι θέσεις και να προσληφθούν υπάλληλοι με ρουσφετολογικά κριτήρια . , Αφού ΟΙ Διαδικασίες πρόσληψης ΕΙΝΑΙ ακινήτου Εκτός ΑΣΕΠ
: Η ηγεσία ΤΟΥ Υπουργείου Υγείας ΚΑΙ Ειδικά Ο κος Πολάκης προτίμησαν ΓΙΑ ΤΗΝ Εξυπηρέτηση Πολιτικών σκοπιμοτήτων , να παίξουν τη ζωή των Ασθενών κορώνα - γράμματα καθότι τη συγκεκριμένη περίοδο ήταν σε έξαρση η γρίπη .
Το αποτέλεσμα αυτού ήταν να διπλασιαστεί ο αριθμός των Ασθενών στις λίστες αναμονής που χρήζουν Νοσηλεία σε ΜΕΘ . . Λίστες αναμονής τις οποίες διαχειρίζεται Το ΕΚΑΒ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ απόλυση ΤΟΥ Προσωπικού ΚΑΙ Το λουκέτο σε κλίνες ΜΕΘ , στις λίστες αναμονής του ΕΚΑΒ αυξήθηκαν οι ασθενείς (σχεδόν διπλασιάστηκαν). Το χειμώνα λόγω της έξαρσης της γρίπης, στις λίστες αναμονής βρίσκονταν καθημερινά πάνω από 70 ασθενείς και τώρα βρίσκονται πάνω από 30 ασθενείς σε καθημερινή βάση. Μελέτες της Επιστημονικής Εταιρείας των Ενταντικολόγων, επιβεβαιώνουν ότι αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες να χάσουν τη μάχη για τη ζωή οι Ασθενείς που χρήζουν Νοσηλεία σε ΜΕΘ , όταν το πρώτο 24ωρο δεν καταφέρνουν να βρουν κλίνη .
Στη συνέχεια ο Αν. Υπουργός κος Πολάκης δεν επέτρεψε στη Διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ με « θεαματικές »ενέργειες να ολοκληρώσει το νέο διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ 500 θέσεων (100 ιατρών και 400Νοσηλευτών), καθότι ακόμα και τώρα« μαγειρεύει »τις λίστες, προκειμένου να προσληφθούν« οι εκλεκτοί της κυβέρνησης ». Δεν αποδέχθηκε ο Αν. Υπουργός κος Πολάκης ως όφειλε τη λίστα των επιτυχόντων του διαγωνισμού όπως διαμορφώθηκε από την αρμόδια επιτροπή επιλογής του προσωπικού που σύστησε η Διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ . Λίστα επιτυχόντων, την οποία επικύρωσε η Διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Εξαιτίας της κωλυσιεργίες στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού που προκλήθηκε από πολιτικές παρεμβάσεις του Αν . Υπουργού Υγείας κο Πολάκη, συνεχίζουν να μένουν κλειστές πάνω από 50 κλίνες ΜΕΘ, οι οποίες θα είχαν ανοίξει εάν είχε προσληφθεί το εν λόγω προσωπικό .
Συνεχίζει λοιπόν ο Αν. Υπουργός με τις πράξεις του να θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές , έχοντας την απόλυτη κάλυψη του Υπουργού Υγείας κου Ξανθού .
στάχτη στα μάτια ήταν η προκήρυξη θέσεων προσωπικού με μπλοκάκι για την στελέχωση των ΜΕΘ καθότι δεν υπήρξαν ενδιαφερόμενοι Νοσηλευτές και Ιατροί , αφού είναι ασύμφορες οι συγκεκριμένες θέσεις εργασίας (πολύ χαμηλές οι αποδοχές).
Σε κίνδυνο τίθεται η ζωή των Ασθενών εξαιτίας της μη ελεγχόμενης υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης των Νοσοκομείων , των Πρωτοβάθμιων Μονάδων και του ΕΚΑΒ. Με την απογραφή του Ανθρώπινου Δυναμικού που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης που σας την κοινοποιούμε , εφέτος μισθοδοτούνται 2500 λιγότεροι υπάλληλοι από πέρυσι και συνολικά για την τριετία 13.500 λιγότεροι υπάλληλοι.
Εφέτος είχαμε συνεχίζουμε ΝΑ ΚΑΙ Εχουμε εκατοντάδες παραιτήσεις εξαιτίας Των Νέων δυσμενών αλλαγών ΣΤΟ ασφαλιστικό Σύστημα.
Και δεν φτάνει αυτό. Λήγουν οι Συμβάσεις του Επικουρικού Προσωπικού 09/30/2016 χωρίς να γίνει δεκτό το αίτημά της ΠΟΕΔΗΝ για μετατροπή των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου . Εάν απολυθούν οι εν λόγω εργαζόμενοι που υπηρετούν σχεδόν 3 χρόνια η κατάσταση θα χειροτερέψει. Αυτές τις ημέρες αποχωρούν δεκάδες εργαζόμενοι που υπηρετούσαν με πεντάμηνες συμβάσεις στο ΕΣΥ σε εκτέλεση κοινοτικών προγραμμάτων , οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Παρά το αίτημά μας ούτε εδώ υπήρξε ανανέωση των συμβάσεων . Έχει απομείνει μία Νοσηλεύτρια στη βάρδια σε κάθε κλινική των 40 Ασθενών. Το προσωπικό είναι κάτω των ορίων ασφαλείας.
30.000 είναι οι κενές οργανικές θέσεις των Νοσοκομείων.
Κάτω των ορίων ασφαλείας είναι τα πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ . Αντί νέων προσλήψεων οι Υπουργοί Υγείας μεγιστοποιούν τους κινδύνους για τους διακομιζόμενους Ασθενείς , με την απόφασή τους να αναλαμβάνουν διακομιδές οι οδηγοί των ΟΤΑ και η πυροσβεστική , οι οποίοι δεν διαθέτουν καμία ειδίκευση.
Τα Νοσοκομεία εφέτος θα λάβουν κρατική χρηματοδότηση 1,15δις ευρώ , τη στιγμή που οφείλουν στους προμηθευτές πάνω από 1,3δις ευρώ (στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους). Μέχρι τώρα έχουν λάβει 150εκ. ευρώ αν και έχουν κυλίσει πέντε μήνες του έτους (θα έπρεπε να έχουν λάβει 500εκ. ευρώ).
Και δεν φτάνει αυτό για να καλύψουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες του Κράτους σκουπίζουν τα ελάχιστα αποθεματικά που διαθέτει μικρός αριθμός Νοσοκομείων (περίπου 100 εκ.ευρώ) τα οποία προορίζονται για την εξόφληση μικρού μέρους του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών .
Τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, αδυνατούν να προμηθευτούν υγειονομικό υλικό, φάρμακα, χειρουργικό υλικό, διατροφής Κ.Α. Προϊόντα ΟΙ Ασθενείς φέρνουν Υλικά Από Το σπιτι πολυακουσμένα. Τακτικά το προσωπικό ή άλλοι φορείς προβαίνουν σε εράνους για τη προμήθεια υλικών στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας .
Το ΕΚΑΒ δεν διαθέτει χρήματα για τη συντήρηση των Ασθενοφόρων .
Επειδή λοιπόν θεωρούμε ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος απώλειας ανθρώπινων ζωών , από τις σκοπιμότητες και τις παραλήψεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας , σας καλούμε για την άμεση διενέργεια εισαγγελικής έρευνας και την απόδοση τυχών ποινικών ευθυνών στον Αν . Υπουργό και Υπουργό Υγείας, εφόσον διαπιστωθούν ότι υπάρχουν.

ΤΗΝ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.