Print Email

Δελτία Τύπου

14.05.2014

Δυναμική Απεργιακή Κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ

ΑΘΗΝΑ 14/5/2014
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 3096

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η 24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ.
Συγκεντρώθηκαν πάνω από 3.000 υγειονομικοί έξω από το Υπουργείο Υγείας εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις πολιτικές που συστηματικά απαξιώνουν τις Υπηρεσίες Υγείας – Πρόνοιας και τους Εργαζόμενους σε αυτές. Πολιτικές Υποχρηματοδότησης, Υποστελέχωσης, Ιδιωτικοποίησης Υπηρεσιών των Νοσοκομείων.
Προσλήψεις ακούμε και προσλήψεις δεν βλέπουμε. Έχουν αποχωρήσει 15.000 Υγειονομικοί τα τελευταία τέσσερα χρόνια και δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας. Παρά τις δυσμενείς συνθήκες εργασίας, την εργασιακή εξουθένωση, την καταστρατήγηση θεμελιωδών δικαιωμάτων στα ωράρια εργασίας εξακολουθούμε να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.
Με το Νέο Σύστημα Αξιολόγησης υποχρεωτικά το 15% των υγειονομικών κατατάσσεται σε βαθμούς από 1 έως 6,9 και θεωρούνται υπάλληλοι χαμηλών δυνατοτήτων. Αυτομάτως αδρανοποιούνται από τα προγράμματα εργασίας και τίθονται σε διαρκή κινητικότητα συστήνοντας τη νέα δεξαμενή Διαθεσιμοτήτων – Απολύσεων στο Δημόσιο.
Ταυτόχρονα θα υποστούν νέες μισθολογικές απώλειες.
ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ λέμε ΟΧΙ στο ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.
Θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις στα Νοσοκομεία ώστε να μην επιμερίσουν ποσοστά κατάταξης των Υγειονομικών οι Διοικήσεις και κεντρικά κατά της Κυβέρνησης.
Καθημερινά οι Υγειονομικοί Αξιολογούνται από τους πολίτες.
Ακολούθησε πορεία στη Βουλή, στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και στο Υπουργείο Οικονομικών (συμπαράσταση στις απολυμένες καθαρίστριες).

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ

 

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.