Print Email

Αποφάσεις

01.07.2015

Απόφαση Εκτελεστικής Επιτροπής 01/07/2015

ΑΘΗΝΑ 1/7/2015
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 591

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Χωρίς πολιτική βούληση υλοποίησης των προεκλογικών δεσμεύσεων κατάργησης των Μνημονίων, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πέντε μήνες μετά τις εκλογές οδηγεί τη χώρα σε ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, προκειμένου να ενισχύσουν την κυβερνητική προπαγάνδα ότι δήθεν εξάντλησαν τα διαπραγματευτικά μέσα αποφυγής του 3ου Μνημονίου, που είναι προ των πυλών.
3ο Μνημόνιο που εκλιπαρεί τώρα η κυβέρνηση την ΤΡΟΙΚΑ να συναφθεί, μετά την εκκίνηση της ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ της ΧΏΡΑΣ (επιστολή Τσίπρα 30/06/2015).
Η κυβέρνηση κατά τη διαπραγμάτευση κινήθηκε με το βλέμμα στραμμένο στο εσωτερικό των δύο κυβερνόντων κομμάτων. Το προαποφασισθέν 3ο Μνημόνιο από την ΣΥΜΦΩΝΙΑ της 20ης Φεβρουαρίου, το μετακύλυσαν στο τέλος της παράτασης του 2ου Μνημονίου, για να το εμφανίζουν ως μονόδρομο, υπό την πίεση των ασφυκτικών χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας.
Το πολιτικό αφήγημα της κυβέρνησης τροποποιείται ημέρα με την ημέρα.
Πριν τις εκλογές ήταν η κατάργηση των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ με ένα άρθρο σε ένα Νόμο. Μετά τις εκλογές ήταν η διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης, η προοδευτική κατάργηση των ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ και σκληρή διαπραγμάτευση με προστασία των περίφημων κόκκινων γραμμών.
Με τη πάροδο των ημερών οι κόκκινες γραμμές ξεθώριασαν και η διαπραγματευτική βάση της κυβέρνησης μετατράπηκε σε αποδοχή δυσμενών μέτρων 8δις ευρώ σε 1 ½ χρόνο δια χειρός κου Τσίπρα, με ξήλωμα σε ότι απέμεινε από ασφαλιστικά εργασιακά, μισθολογικά, κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα.
Με την επιστολή του κου Τσίπρα 30/06/2015 ο λογαριασμός των μέτρων ανεβαίνει κατά πολλά δις ευρώ.
Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ με παραπλανητικά χαρακτηριστικά ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, ΥΦΕΣΗΣ, ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΣΚΛΗΡΗΣ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ εν μέσω ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ (capital control) και εκκίνηση της ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ για να επιλέξουν ή τη Σκύλα ή τη Χάρυβδη.
Με το «ΝΑΙ» νομιμοποιούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις που θέτουν τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ της ΤΡΟΙΚΑΣ και με το «ΟΧΙ» νομιμοποιείται το 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ, πρόσθετων ανάλγητων μέτρων 8 δις και βάλε «δια υπογραφής Τσίπρα».
Ημέρα με την ημέρα τροποποιούνται οι δύο προτάσεις που τίθονται προς ψήφιση στο ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ (της Κυβέρνησης και των Δανειστών) προς το δυσμενέστερο. Σε τι λοιπόν καλείται ο λαός να ψηφίσει;
ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ με το οποίο η κυβέρνηση επιδιώκει μικροκομματικά οφέλη και τη κατ' επίφαση ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ για τη λήψη των νέων ανάλγητων μέτρων του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και την επαναφορά της θεσμικής κανονικότητας.
Ανάκτηση των κοινωνικών, ασφαλιστικών και εισοδηματικών απωλειών.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΉΣ, τη δίκαιη κατανομή του παραγόμενου πλούτου, την πάταξη της φοροδιαφυγής και φοροκλοπής (το ξέχασε η κυβέρνηση!!!)
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ μέσα από την κατάργηση των συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιβάλουν ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.
Δεν επιτρέπουμε στην κυβέρνηση να παίζει πολιτικά παιχνίδια με τους ΘΕΣΜΟΥΣ – ΤΡΟΙΚΑ βάζοντας στο «παζάρι» της διαπραγμάτευσης τη μεγαλύτερη κοινωνική κατάκτηση της μεταπολίτευσης, που είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Με την διατύπωση της πρότασης της κυβέρνησης για το 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ με την οποία καταργούνται οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, τους δύο μήνες Μάιο, Ιούνιο 2015 παραιτήθηκαν προς συνταξιοδότηση 1000 υπάλληλοι των Νοσοκομείων. Πως θα αναπληρωθούν; Πως θα καλυφθούν τα τεράστια κενά που δημιούργησαν οι Μνημονιακές Πολιτικές (πάνω από 20.000 κενές θέσεις); Από τις ψεύτικες υποσχέσεις του Πρωθυπουργού πριν δύο μήνες για 4500 προσλήψεις ή τις 906 θέσεις που εξαγγέλθηκαν και ήδη εξατμίστηκαν από τις τελευταίες παραιτήσεις, αν και ακόμη δεν προκηρύχθηκαν με άγνωστη κατάληξη.
Τα Νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, οι Πρωτοβάθμιες Υπηρεσίες η Ψυχική Υγεία καταρρέουν από την σχεδόν μηδενική χρηματοδότηση. Πέρυσι το πρώτο εξάμηνο έλαβαν 800εκ. ευρώ επιχορήγηση και εφέτος 90εκ. ευρώ. Χρωστάνε προς πάσα κατεύθυνση. Αδυνατούν να προμηθευτούν υγειονομικό, φαρμακευτικό υλικό, γάντια, γάζες, βαμβάκι κ.α. Τα υλικά αγοράζονται από το προσωπικό και τους ασθενείς.
Καλούμε την κυβέρνηση να πάψει να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια για δήθεν στελέχωση και χρηματοδότηση του ΕΣΥ. Να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα που βιώνουν προσωπικό και ασθενείς!!!
Να εκδώσει άμεσα Υπουργική Απόφαση με την οποία θα καταργεί και το τελευταίο ευρώ συμμετοχής των πολιτών στις δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Εξάλλου ακόμη περιμένουμε την ΚΥΑ που ανακοινώθηκε για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των 2,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων πολιτών.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΕΡΜΗΣ ΚΑΣΣΕΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.