Print Email

Ανακοινώσεις

09.07.2018

Πανελλαδική Στάση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους της Πρόνοιας Πέμπτη 12/7/2018. Συγκέντρωση 11.30 έξω από το Υπουργείο Εργασίας

ΑΘΗΝΑ 9/7/2018
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 523

 

ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Πανελλαδική Στάση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους της Πρόνοιας Πέμπτη 12/7/2018. Συγκέντρωση 11.30 έξω από το Υπουργείο Εργασίας.
150 Επικουρικοί εργαζόμενοι στις Προνοιακές Μονάδες βρίσκονται στη πόρτα της εξόδου. Απολύονται παρότι δεν έληξαν οι Συμβάσεις.
Τραγική υποστελέχωση στις Μονάδες Πρόνοιας. Στα 8 χρόνια των Μνημονίων μειώθηκαν κατά 2.600 (στο μισό) και επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ 1.500

Συνάδελφοι,
Το Επικουρικό Προσωπικό των Προνοιακών Μονάδων βρίσκεται στον αέρα. Υπερέβησαν το 24μηνο εργασίας στο Δημόσιο με συνεχείς ανανεούμενες συμβάσεις και το Ελεγκτικό Συνέδριο όπως και στις Μονάδες Δημόσιας Υγείας θεωρεί άκυρες τις συμβάσεις τους.
Σε πολλές Προνοιακές Μονάδες δεν καταβάλλεται η μισθοδοσία των Επικουρικών και σε άλλες Μονάδες οι Διοικήσεις παίρνουν αποφάσεις και λήγουν αυθαίρετα τις Συμβάσεις τους. ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ!!!
Το Επικουρικό Προσωπικό των Προνοιακών Μονάδων είχε έως σήμερα ενιαία αντιμετώπιση με το αντίστοιχο προσωπικό των Μονάδων Δημόσιας Υγείας.
Οι Υπουργοί Υγείας προχώρησαν σε νομοθετική ρύθμιση η οποία ούτε μετατρέπει τις Συμβάσεις σε Αορίστου Χρόνου, ούτε προβλέπει αυξημένη μοριοδότηση (κλειστή προκήρυξη) στον επικείμενο διαγωνισμό. Οδηγεί σχεδόν όλους σε απόλυση γι’ αυτό εκφράσαμε τις έντονες διαφωνίες μας. Η Αν. Υπουργός Εργασίας κα Φωτίου τηρεί σιγή ιχθύος. Δεν την απασχόλησε το ζήτημα.
Η ΟΜΗΡΙΑ είναι επιστήμη για την κυβέρνηση. Πάνω από τους περιθαλπόμενους και την καταστροφή των οικογενειών των Επικουρικών, βάζουν τα ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ.
Οι Προνοιακές Μονάδες στενάζουν από τις ελλείψεις προσωπικού. Υπηρετούν 2.600 Προνοιακοί Υπάλληλοι σε 8.000 οργανικές θέσεις. Σήμερα εμφανίζονται 5.000 οργανικές θέσεις λόγω καταργήσεων, συγχωνεύσεων Μονάδων και μη έκδοσης των οργανισμών τους. Στα 8 χρόνια των Μνημονίων το προσωπικό μειώθηκε κατά 2.600 και την τριετία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατά 1.500 υπαλλήλους. Οι Προνοιακές Μονάδες εργάζονται με το 45% του αναγκαίου προσωπικού.
Παρότι η ζήτηση για περίθαλψη στις Προνοιακές Μονάδες αυξάνεται η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να καταργεί, να συγχωνεύει Μονάδες. Με μετακινήσεις προσωπικού από Μονάδα σε Μονάδα προσπαθεί να μπαλώσει την τραγική υποστελέχωση.
Αντί να προσλαμβάνουν, απολύουν παρά το χάλι. 150 Επικουρικοί Προνοιακοί Υπάλληλοι είναι απλήρωτοι και στη πόρτα της εξόδου από τις Προνοιακές Μονάδες πριν τη λήξη της Σύμβασης.
Φτάνει η κοροϊδία.
Την Πέμπτη 12/7/2018 προκηρύσσουμε Πανελλαδική Στάση Εργασίας για όλο το προσωπικό των Προνοιακών Μονάδων 11.00 – 15.00 και συγκέντρωση 11.30πμ έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29). Θα επιδιώξουμε συνάντηση με την Αν.Υπουργό Εργασίας.
Κυρία Φωτίου,
Τα γεμιστά θέλουν υλικά να παρασκευαστούν. Οι Προνοιακές Μονάδες για να περιθάλπουν ανήμπορους συμπολίτες μας θέλουν προσωπικό, επαρκή στελέχωση. Εδώ αντί να προσλαμβάνουμε διώχνουμε 150 Επικουρικούς οι οποίοι προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες και είναι εκ των ουκ άνευ ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες!!!

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                      ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.