Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ενημέρωση για την επιστροφή του ΕΦΚΑ

Αναμένεται να εκδοθεί νέα εγκύκλιος από τον e-ΕΦΚΑ ως προς τη διαδικασία και τον τρόπο υπολογισμού και επιστροφής της. 
Επομένως το ανωτέρω ζήτημα δεν έχει ρυθμιστεί ακόμη και δε χρειάζεται να γίνει κάποια αίτηση. 

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών, σε εργοδότες και μισθωτούς ασφαλισμένους, των ενταχθέντων στο e-Ε.Φ.Κ.Α. τ. Φορέων

Εκδόθηκε εγκύκλιος από τον ΕΦΚΑ με  θέμα: Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών, σε εργοδότες και μισθωτούς ασφαλισμένους, των ενταχθέντων στο e-Ε.Φ.Κ.Α. τ. Φορέων. 

Επειδή υπάρχει το ζήτημα της παραγραφής θα πρέπει σε συνεννόηση με τις μισθοδοσίες να αναζητήσετε τυχόν επιπλέον ασφαλιστικές εισφορές που παρακρατήθηκαν εκ παραδρομής και να αιτηθείτε την επιστροφή τους στους εργαζόμενους.

Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες  περιπτώσεις:

Κρατήσεις στο Ταμείο Πρόνοιας 4% για τους συναδέλφους πριν την 1/1/1993 στα Επιδόματα Ευθύνης που δεν έπρεπε να γίνονται. 

Σε γιατρούς μετά το 2011 για τυχόν κρατήσεις που έγιναν στο Ταμείο Πρόνοιας επί όλων των αποδοχών και όχι όπως είναι το σωστό με επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας.

Ασφαλιστικές κρατήσεις στα εξαιρέσιμα που δεν πρέπει να γίνονται.

Ειδική  εισφορά αλληλεγγύης 2% υπέρ ανέργων στους υπαλλήλους Ιδιωτικού Δικαίου που παρακρατείτε εντός του πακέτου κάλυψης και όχι επιπλέον  (από εφέτος καταργήθηκε η φορολογική εισφορά αλληλεγγύης) κλπ.

Για όλους  τους εργαζόμενους υποβάλλεται Αναλυτική Περιοδική Δήλωση στον ΕΦΚΑ. Για τους Δημόσιους υπαλλήλους από Ιανουάριο 2020. Ως εκ τούτω οι υπηρεσίες μισθοδοσίας  λογικά γνωρίζουν τυχόν λάθη στις κρατήσεις αφού τα λάθη εμφανίζονται κατά την υποβολή της Α.Π.Δ.

Συνεπώς όσοι μόνιμοι συνάδελφοι επιθυμούν να διαπιστώσουν αν έχουν γίνει τυχόν λάθη σε ασφαλιστικές κρατήσεις, πρέπει είτε να τσεκάρουν την μισθοδοσία τους είτε να επικοινωνήσουν με το γραφείο μισθοδοσίας έτσι ώστε να δουν αν γινόταν παρακράτηση το Τ.Π.Δ.Υ 1% μέχρι και το Νοέμβριο του 2022. Αν υπάρχει παρακράτηση του Τ.Π.Δ.Υ 1% πέραν του Νοεμβρίου του 2022, μπορούν τα διεκδικήσουν την επιστροφή των χρημάτων αυτών μέσω του ΕΦΚΑ με αίτηση. 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για είσοδο και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα












Για ευκολία για το βήμα 9 μπορείτε να αντιγράψετε το παρακάτω κείμενο προς αντιγραφή και επικόλληση

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΙΤΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΜΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ (ΕΙΣΦΟΡΑ 1 ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΥΠΕΡ ΤΠΔΥ ΛΟΓΩ ΜΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΡ.84 Ν.4997/25.11.2022) ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΗΚΑΝ ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ 01.01.2017 ΜΕΧΡΙ 01.01.2023. ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ ΣΤΟ EMAIL ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΜΟΥ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΑΡ.ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΑΙΤΗΣΗΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΙΣΘΟΔΟΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΤΗ 2017,2018,2019,2020,2021,2022 ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ IBAN ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ.


Άλλο υποδειγμα ειναι πχ και το παρακάτω

Πατήστε εδώ

Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Στέφανο Κασσελάκη

             

Σήμερα Κυριακή 7 Απριλίου 2024 και Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Στέφανος Κασσελάκης μαζί με το επιτελείο του, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Νοσοκομείο της πόλης μας, στα πλαίσια της περιοδείας του στην Κρήτη.

Τον κ. Κασσελάκη υποδέχτηκε ο Αναπληρωτής Διοικητής και Διευθυντής της Ιατρικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου μας κ. Πετράκης Ιωάννης μαζί με την Διευθύνουσα της Νοσηλευτικής υπηρεσίας κα Μερεσεντόγλου Βαρβάρα, τον Διευθυντή της Διοικητικής υπηρεσίας κο Περουλάκη Νικόλαο, τον Σύλλογο εργαζομένων του Νοσοκομείου, τον Σύλλογο φίλων του Νοσοκομείου καθώς και πλήθος εργαζομένων και πολιτών της πόλης. Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του Νοσοκομείου και συζητήσεις με το προσωπικό και τους πολίτες, οι οποίοι του εξέφρασαν τις αγωνίες τους και τις δυσκολίες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι σε καθημερινή βάση.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών με τους φορείς και τον Σύλλογο Εργαζομένων. Μετά το πέρας της συζητήσεως κατατέθηκε υπόμνημα στο οποίο περιγράφονται τα καίρια ζητήματα του Νοσοκομείου αναλυτικά. Καταφέραμε σαν σύλλογος να δώσουμε μια εμπεριστατωμένη εικόνα των προβλημάτων που ταλανίζουν το Νοσοκομείο μας εκθέτοντας όλα εκείνα που καθιστούν πλέον τη λειτουργία του νοσοκομείου μας επισφαλή και τις συνθήκες εργασίας μας εξαιρετικά δύσκολες. Επιπλέον καταθέσαμε την αγωνία μας για το μέλλον του νοσοκομείου μας και κάναμε ξεκάθαρη την επιτακτική πλέον ανάγκη ενίσχυσης και στήριξης του.










Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Τα αποτελέσματα των εκλογών του Συλλόγου Εργαζομένων και της Εξελεγκτικής Επιτροπής

Τα αποτελέσματα των εκλογών της 27ης Μαρτίου για την ανάδειξη του Συλλόγου Εργαζομένων και της Εξελεγκτικής Επιτροπής είναι τα εξής:

Ψηφίσαντες 85
Έγκυρα 85
Λευκά 0
Άκυρα 0

Για τον Σύλλογο Εργαζομένων εκλέγονται:
ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 76
ΓΙΑΝΝΑΔΑΚΗ ΑΝΘΗ 63
ΓΙΑΝΝΑΔΑΚΗ ΕΛΕΝΗ 58
ΒΛΑΣΣΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 57
ΓΚΟΥΝΤΟΒΑ ΜΑΡΙΑ 43
ΚΟΝΤΑΞΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ 37
ΒΑΣΑΡΜΙΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 36
Αναπληρωματικά μέλη:
ΜΑΥΡΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ 20
ΚΑΝΑΒΑΚΗ ΑΝΝΑ 11


Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται:
ΝΤΟΒΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 56
ΧΡΥΣΟΥ ΜΑΡΙΑ 53
ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΙΔΟΥ ΜΑΡΚΕΛΑ 39
Αναπληρωματικά μέλη:
ΚΥΡΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ 19




Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Η Εφορευτική Επιτροπή, αποφάσισε ομόφωνα και σύμφωνα με τις καταστατικές ημερομηνίες, οι αιτήσεις υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., Εξελεγκτική Επιτροπή, μπορούν να υποβάλλονται από 19/03/2024 μέχρι και τις 22/03/2024 στις 14:00.

Οι παραπάνω αιτήσεις θα παραδίδονται στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής

Για την Εφορευτική Επιτροπή

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ Δ.Σ.

 

    

Στις 12η Μαρτίου 2024 ώρα 13:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας στην οποία Παρευρέθηκαν Ο Γ. Γραμματέας Παπαναστάσης Χρήστος και το  μέλος της ΠΟΕΔΗΝ Κοκοβάκης Γρηγόρης.


Συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

1. Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης.

2. Απολογία διοίκησης και αποδοχή πεπραγμένων.

3. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής.

6. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για την διενέργεια εκλογής νέου Δ.Σ. για την επόμενη διετία.

7. Απαλλαγή του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη.

8. Προτάσεις και επερωτήσεις προς το Δ.Σ.

 

Οι επερχόμενες εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 27 Μαρτίου.

Οι αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να κατατεθούν από την Τρίτη 19/3 μέχρι και την Παρασκευή 22/3 και ώρα 14:00 στα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής που αποτελείται από :

·        Σαλακούμα Ευάγγελο

·        Συλιβέστρου Άννα

·        Καφφετζάκη Μαρία

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας σας ευχαριστεί για την στήριξη σας και ελπίζει το επόμενο συμβούλιο που θα εκλέγει να είναι το ίδιο δυναμικό και ακόμα περισσότερο ώστε να μπορούμε να διεκδικήσουμε την αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας.

 

το Δ.Σ. Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν-Κ.Υ Ιεράπετρας


Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Βράβευση Κας Ψαρομιχαλάκη Μαρίας από το Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας και το Δήμο Ιεράπετρας

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στην 
Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στις 8.3.24
Πρόλογος κα Περακάκη.
Ομιλίες του Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Φραγκούλη και του
Προέδρου συλλόγου φίλων νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Μαμαντόπουλο.
Πατήστε για το βίντεο εδώ