Print Email

Παρεμβάσεις

07.08.2023

Η ΠΟΕΔΗΝ με επιστολή της στον Υπουργό Υγείας κο. Μ. Χρυσοχοϊδη κοινοποιεί αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑ Άρτας για συνάντηση μαζί του για τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού

ΑΘΗΝΑ 7/8/2023
ΑΡ. ΠΡΩΤ.1333

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο. ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝ ΑΡΤΑΣ

Κύριε Υπουργέ,
Σας κοινοποιούμε αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝ Άρτας για συνάντηση και ταυτόχρονα Υπόμνημα που αναφέρεται στις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού που έχει το ΓΝ Άρτας για τις οποίες αναγκάστηκαν να καταθέσουν σχετική Αναφορά στην Εισαγγελία Άρτας καταγγέλλοντας επισφαλείς συνθήκες εφημέρευσης.
Το Ακτινολογικό τμήμα, η Χειρουργική κλινική, η Πνευμονολογική κλινική και άλλα τμήματα του Νοσοκομείου έχουν αποδεκατιστεί από γιατρούς.
Δεν μπορεί να εκδοθεί μηνιαίο πρόγραμμα εφημέρευσης που να εξασφαλίζει ασφαλείς συνθήκες με αποτέλεσμα να υπάρχει εντατικοποίηση στην εργασία και να υποβαθμίζεται συνεχώς η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών με μεγάλη επικινδυνότητα για τους ασθενείς.
Το νοσοκομείο της Άρτας όπως και όλα τα νοσοκομεία της περιφέρειας αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού λόγω μαζικών αποχωρήσεων που προέρχονται από τις δυσμενείς συνθήκες εργασίας, χαμηλών μισθών και την έλλειψη κινήτρων, την υπαναχώρηση της κυβέρνησης στη δέσμευση για μονιμοποίηση των συμβασιούχων, την μη ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.