Print Email

Παρεμβάσεις

12.05.2023

Παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ στους Υπουργούς Υγείας για να αρθεί το μέτρο του προληπτικού ελέγχου για κορωνοϊό με rapid test του υγειονομικού προσωπικού.

ΑΘΗΝΑ 12/05/2023
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1133

ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΘΑΝΟ ΠΛΕΥΡΗ
2. ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κα. ΑΣΗΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ
ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ

Κύριε Υπουργέ,
Κυρία Υπουργέ,
Επανερχόμαστε στο ζήτημα του προληπτικού ελέγχου για κορωνοϊό με rapid test του υγειονομικού προσωπικού που είναι ανεμβολίαστο ή μερικώς εμβολιασμένο.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε το τέλος της πανδημίας. Το Υγειονομικό προσωπικό εφαρμόζει επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας για την προστασία των ασθενών και τη δική του προκειμένου να αποφεύγεται η διασπορά λοιμώξεων πολύ πιο επικίνδυνων από τον κορωνοϊό.
Αποδεδειγμένα νοσούν από κορωνοϊό και οι συνάδελφοι που έχουν εμβολιαστεί. Μάλιστα έχει χαλαρώσει εντελώς το πρωτόκολλο κατά της διασποράς του κορωνοϊού, της καραντίνας των υγειονομικών και της εισόδου συνοδών στα Νοσοκομεία.
Ως εκ τούτω, δεν υφίσταται κανένας υγειονομικός λόγος να συνεχίζουν να υποβάλλονται σε εβδομαδιαία rapid test οι ανεμβολίαστοι και οι μερικώς εμβολιασμένοι συνάδελφοι και μάλιστα με δικά τους έξοδα.
Σας καλούμε άμεσα να αρθεί το μέτρο.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.