Εκτύπωση σελίδας

Παρεμβάσεις

05.05.2023

Παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ για παράταση των συμβάσεων των μακροχρόνιων ανέργων της ΔΥΠΑ.

ΑΘΗΝΑ 5/5/2023
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1108

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
κο ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
ΚΟΙΝ.: 1.ΔΙΟΙΚΗΤΗ Δ.Υ.Π.Α.
2.ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΘΑΝΟ ΠΛΕΥΡΗ
3. ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ

Κύριε Υπουργέ,

Σταδιακά λήγουν οι συμβάσεις(1+1 έτος) περίπου 3.000 υπαλλήλων που εργάζονται στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και άλλες Υγειονομικές Μονάδες με το πρόγραμμα μακροχρόνιων ανέργων της Δ.Υ.Π.Α. Καλύπτουν σοβαρά κενά στις υπηρεσίες στήριξης και στη Νοσηλευτική Υπηρεσία. Μάλιστα οι υπηρεσίες της Δ.Υ.Π.Α. ξεκίνησαν λόγω της προκήρυξης των εκλογών να μην ανανεώσουν τις συμβάσεις των υπαλλήλων για το δεύτερο έτος που το δικαιούνται από την αρχική σύμβαση, παρότι το συμβασιούχο προσωπικό δεν εμπίπτει στις απαγορεύσεις των εκλογών.
Επίσης στα Νοσοκομεία και τις άλλες Υγειονομικές Μονάδες εργάζονται περί τους 1.000 εργαζόμενους του προγράμματος προεργασίας για ανέργους 18 έως 29 ετών της Δ.Υ.Π.Α.
Θεωρούμε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και η Διοίκηση της Δ.Υ.Π.Α., πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στην παράταση των προγραμμάτων και ως εκ τούτων των Συμβάσεων, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν αποκτήσει εμπειρία και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Διαχρονική μας θέση είναι η μετατροπή των συμβάσεων όλων των Συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ