Print Email

Παρεμβάσεις

05.04.2023

Παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ στους Υπουργούς Υγείας για την άρση διενέργειας rapid test σε ανεμβολίαστους Υγειονομικούς.

ΑΘΗΝΑ 05/04/2023
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1020

ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΘΑΝΟ ΠΛΕΥΡΗ
2. ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κα. ΑΣΗΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ

ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ

Κύριε Υπουργέ,
Κυρία Υπουργέ,
Στα Νοσοκομεία έχουν αρθεί τα περιοριστικά μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Νοσηλευόμενοι ασθενείς που διαγιγνώσκονται θετικοί στον κορωνοϊό συνεχίζουν να νοσηλεύονται στις κλινικές με τις κύριας παθήσεως.
Πρόσφατα ελήφθη απόφαση για την νοσηλεία διασωληνωμένων ασθενών με κορωνοϊό στις πολυδύναμες ΜΕΘ και την κατάργηση των ΜΕΘ- κορωνοϊού.
Τα πρωτόκολλα εισαγωγής στα Νοσοκομεία ασθενών και συνοδών έχουν χαλαρώσει. Ως εκ τούτω θεωρούμε ότι δεν είναι απαραίτητο πια οι μερικώς εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοι για κορωνοϊό να συνεχίζουν να υποβάλλονται σε δύο rapid test την εβδομάδα με δική τους επιβάρυνση.
Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να άρει το μέτρο αυτό καθότι δεν είναι απαραίτητο.
Οι Υγειονομικοί τηρούν αυστηρά τα μέτρα ατομικής προστασίας αποφυγής διασποράς όχι μόνο του κορωνοϊού αλλά και άλλων πιο επικίνδυνων λοιμώξεων.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.