Εκτύπωση σελίδας

Παρεμβάσεις

13.09.2022

Η ΠΟΕΔΗΝ με έγγραφό της στους Υπουργούς Υγείας εκφράζει την αντίθεσή της στη σύμβαση – συμφωνία με ΜΚΟ των Δημοσίων Μονάδων Ψυχικής Υγείας

ΑΘΗΝΑ 13/09/2022
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 341

ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΘΑΝΟ ΠΛΕΥΡΗ
2. ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κα. ΑΣΗΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ
ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ

Κύριε Υπουργέ,
Κυρία Υπουργέ,
Επανειλημμένως τα Σωματεία μέλη μας των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων και των Νοσοκομείων που έχουν ανεπτυγμένες Ψυχιατρικές κλινικές μας καταγγέλλουν συμφωνίες – συμβάσεις Νοσοκομείων με Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις για την υλοποίηση δράσεων Ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.
Πάγια και διαχρονική θέση μας είναι ότι οι εν λόγω Οργανώσεις παρέχουν υπηρεσίες αμφιβόλου ποιότητας, δυσανάλογες από τα κοινοτικά και κρατικά κονδύλια που λαμβάνουν.
Μάλιστα πολλές είναι οι καταγγελίες για μη θεραπευτικά κριτήρια επιλογής ασθενών από τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας ή την κοινότητα.
Χρησιμοποιούν τακτικά την εισαγγελική εντολή για τους φιλοξενούμενους σε υποτροπή για τον εγκλεισμό τους σε Ψυχιατρικές κλινικές που ρητώς απαγορεύεται.
Σταθερή, διαχρονική μας θέση την οποία εκφράζουμε προς πάσα κατεύθυνση είναι η ενίσχυση του Δημόσιου Τομέα Ψυχικής Υγείας με χρηματοδότηση και προσωπικό. Την ψυχιατρική μεταρρύθμιση, την αποασυλοποίηση, την κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη επιβάλλεται να την αναλάβουν οι Δημόσιες Μονάδες Ψυχικής Υγείας και το Κράτος.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ