Εκτύπωση σελίδας

Παρεμβάσεις

10.08.2022

Παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ στο Υπουργείο Υγείας για την έκδοση Υπουργικής Απόφασης της Αν. Υπουργού Υγείας με το καθηκοντολόγιο ΔΕ Νοσηλευτικού προσωπικού

ΑΘΗΝΑ 10/08/2022
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 227

ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΘΑΝΟ ΠΛΕΥΡΗ
2. ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κα. ΑΣΗΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ

ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ

 

ΘΕΜΑ: ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

 

Κύριε Υπουργέ,
Κυρία Υπουργέ,

Απορούμε πραγματικά με τη σκοπιμότητα έκδοσης Υπουργικής Απόφασης της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας με το καθηκοντολόγιο των Βοηθών Νοσηλευτών στις 8 Αυγούστου.
Σε τι και ποιόν εξυπηρετεί η πράξη αυτή της Αναπληρώτριας Υπουργού. Πάντως τους ασθενείς και τα νοσοκομεία όχι.
Δυόμιση χρόνια ειδικά με τη διαχείριση της πανδημίας το ΔΕ Νοσηλευτικό προσωπικό καλύπτει κλινικές και ΜΕΘ, χωρίς τη παρουσία Νοσηλευτών.
Η επιβράβευση για όλα όσα προσφέρει είναι η υποβάθμισή του σε Βοηθό Θαλάμου με την υπογραφή της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας.
Η έκδοση του καθηκοντολογίου δημιουργεί ανυπέρβλητα λειτουργικά προβλήματα στα νοσοκομεία.
Από την επόμενη της έκδοσης του θα πρέπει απαραίτητα όλα τα τμήματα και κλινικές των νοσοκομείων σε όλες τις βάρδιες να καλύπτονται με νοσηλευτές που αυτό είναι αδύνατον.
Σε περίπτωση αντιμετώπισης ενός νέου κύματος κορωνοϊού είναι αδύνατον να αναπτυχθούν οι ΜΕΘ και οι κλινικές που λειτουργούσαν σε προηγούμενα κύματα κορωνοϊού αφού σε πολλές περιπτώσεις καλύπτονται μόνο από ΔΕ Νοσηλευτικό προσωπικό.
Εάν από αύριο το ΔΕ νοσηλευτικό προσωπικό ζητήσει όπως δικαιούται πια με την έκδοση του καθηκοντολογίου υποχρεωτικά να καλύπτονται οι κλινικές και τα τμήματα σε κάθε βάρδια με νοσηλευτές είναι αδύνατη η λειτουργία των νοσοκομείων.
Ζητάμε να ανακληθεί το καθηκοντολόγιο πριν δημιουργηθεί η βέβαιη αναστάτωση.
Να υπάρξει διάλογος με την ΠΟΕΔΗΝ και τους φορείς προκειμένου να αναζητηθεί λύση που να αναγνωρίζει τη προσπάθεια που κατέβαλαν και καταβάλει το σύνολο του νοσηλευτικού προσωπικού στη χώρα.

 


Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ