Εκτύπωση σελίδας

Παρεμβάσεις

24.06.2022

Προβληματική η συμπλήρωση των εντύπων του ΟΔΙΠΥ από το Νοσηλευτικό Προσωπικό.

ΑΘΗΝΑ 24/06/2022
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 58

ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΘΑΝΟ ΠΛΕΥΡΗ
2. ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κα. ΑΣΗΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ

ΚΟΙΝ.: 1. ΟΔΙΠΥ
2. ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ

ΘΕΜΑ: Προβληματική η συμπλήρωση των εντύπων του ΟΔΙΠΥ από το Νοσηλευτικό
Προσωπικό

 

Κύριε Υπουργέ,
Κυρία Υπουργέ,

Οι λιγοστοί αποδεκατισμένοι συνάδελφοι νοσηλευτές που σε πολλές περιπτώσεις είναι ένας ή δύο σε κάθε κλινική απόγευμα και νύκτα, καλούνται να συμπληρώσουν το πολυσέλιδο έντυπο του ΟΔΙΠΥ που περιλαμβάνει ιατρικές και νοσηλευτικές πράξεις.
Η συμπλήρωση στοιχείων ασθενών που αφορούν ιατρικές πράξεις δεν πρέπει να συμπληρώνονται από τους νοσηλευτές και θα πρέπει να συμπληρώνονται από τους αρμόδιους ιατρούς. Επισημαίνουμε ότι είναι προβληματική η συμπλήρωση των υπολοίπων στοιχείων που αφορά νοσηλευτικά έντυπα λόγω των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού και των χρονοβόρων διαδικασιών. Δημιουργούνται δυσλειτουργίες και αναστάτωση στη λειτουργία των κλινικών των Νοσοκομείων.
Τέλος όπου έχουν εισαχθεί, υπάρχουν σοβαρές επισημάνσεις για το δυσλειτουργικό χαρακτήρα των εγγράφων.
Καλούμε το Υπουργείο και τον ΟΔΙΠΥ να λάβουν υπ’ όψιν τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και τις λειτουργικές επισημάνσεις των εργαζομένων για την ανάγκη επανασχεδιασμού της μορφής των εντύπων με βάση τις παρατηρήσεις των εργαζομένων.
Καλούμε τα Σωματεία με παρέμβασή τους στις Διοικήσεις και τη Νοσηλευτική Υπηρεσία να υπάρξουν ΑΜΕΣΑ οι σχετικές ενέργειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την εφαρμογή των σχετικών εγγράφων.,

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ