Εκτύπωση σελίδας

Παρεμβάσεις

23.06.2022

Παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ στους Υπουργούς Υγείας για τη μη χορήγηση καλοκαιρινής άδειας και τη λειτουργία της ΜΑΦ του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

ΑΘΗΝΑ 23/06/2022
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 39


ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΘΑΝΟ ΠΛΕΥΡΗ
2. ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κα ΑΣΗΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ

ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Κύριε Υπουργέ,
Κυρία Υπουργέ,

Για άλλη μια φορά ο Αν. Διοικητής του Γ. Νοσοκομείου Ιεράπετρας, αναστατώνει τη λειτουργία του Νοσοκομείου με μεγάλες επιπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων.
Για μεγάλο χρονικό διάστημα απαγορεύθηκαν από το Υπουργείο Υγείας οι κανονικές άδειες λόγω πανδημίας και τώρα οι Προϊστάμενοι των τμημάτων εκφράζουν έντονες ανησυχίες ότι τελικά δεν θα χορηγηθούν οι κανονικές άδειες λόγω της αποδυνάμωσης των κλινικών και την έναρξη λειτουργίας της ΜΑΦ η οποία στελεχώθηκε από το υφιστάμενο λειψό προσωπικό του Νοσοκομείου, χωρίς νέες προσλήψεις.
Ερωτήματα εγείρονται για τη σκοπιμότητα έκδοσης οδηγιών του Διοικητή γύρω από τη χορήγηση κανονικών αδειών στο προσωπικό τις οποίες ο ίδιος της υπέγραφε μέχρι πρότινος. Παρότι ο Αν. Διοικητής καταγγέλλεται από το Σωματείο και τους εργαζόμενους για τον καταχρηστικό, αλλοπρόσαλλο τρόπο διοίκησης δεν λαμβάνονται μέτρα από το Υπουργείο Υγείας.
Σας κοινοποιούμε έγγραφο του Σωματείου Εργαζομένων.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ