Print Email

Παρεμβάσεις

28.04.2022

Παράνομες απορρίψεις αιτημάτων αποσπάσεων νοσηλευτικού προσωπικού λόγω συνυπηρετήσεων με ένστολο.

ΑΘΗΝΑ 28/4/2022
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 5970

ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΘΑΝΟ ΠΛΕΥΡΗ
2. ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κα. ΑΣΗΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ
ΚΟΙΝ.: ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΥΠΕ

ΘΕΜΑ: Παράνομες απορρίψεις αιτημάτων αποσπάσεων νοσηλευτικού προσωπικού λόγω συνυπηρετήσεων με ένστολο.

Κύριε Υπουργέ,
Κυρία Υπουργέ,
Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ έλαβε γνώση, από καταγγελίες ότι η Διοίκηση της 1ης ΥΠΕ Αττικής δεν εγκρίνει τις αποσπάσεις λόγω συνυπηρέτησης με ένστολο σύζυγο με πρόφαση ότι είναι σε δοκιμαστική περίοδο. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες υγειονομικές περιφέρειες. Μάλιστα υποβλήθηκαν σχετικά ερωτήματα από τις ΥΠΕ στο Υπουργείο Εσωτερικών και οι απαντήσεις δεν ήταν διευκρινιστικές.
Οι αρνητικές αποφάσεις είναι παράνομες και αντίκειται στην ρητή πρόβλεψη της εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας που εξαιρεί την απαγόρευση των υπηρεσιακών μεταβολών πριν της διετίας, την απόσπαση λόγω συνυπηρέτησης με ένστολο σύζυγο.
Επίσης υπάρχουν πλειάδα διατάξεων νόμων που προβλέπουν την εξαίρεση για συνυπηρέτηση με ένστολο σύζυγο πριν παρέλθει διετία από τον διορισμό.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει άμεσα τις απαραίτητες ενέργειες και να δώσει σχετική οδηγία στους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών να εγκρίνουν τις αποσπάσεις λόγω συνυπηρέτησης με ένστολο σύζυγο και να προστατέψει τις εν λόγω οικογένειες στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, λόγω πανδημίας, οικονομικής και ενεργειακής κρίσης.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.