Print Email

Παρεμβάσεις

23.12.2021

Παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ για την χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στο πάσης φύσεως Προσωπικό των Νοσοκομείων

ΑΘΗΝΑ 23/12/2021
ΑΡ. ΠΡΩΤ.:5418

ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΘΑΝΟ ΠΛΕΥΡΗ
2. ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κα. ΑΣΗΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ
3. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
κα. ΖΩΗ ΡΑΠΤΗ
4. ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΘΕΜΑ: Χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στο πάσης φύσεως
Προσωπικό των Νοσοκομείων

 

Κύριοι Υπουργοί,
Κυρίες Υπουργοί,

Με βάση το άρθρο 61 του ν. 4872/2021 η έκτακτη οικονομική ενίσχυση, χορηγείται στο πάσης φύσεως προσωπικό το οποίο μισθοδοτείται από τα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και τους άλλους φορείς του Υπουργείου Υγείας.
Το προσωπικό των Κέντρων Ψυχικής Υγείας και των Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (ξενώνες), είναι προσωπικό που ανήκει Διοικητικά οργανικά στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και μισθοδοτείται από αυτά.
Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι των εν λόγω Δομών απασχολούνται ταυτόχρονα και σε άλλες υπηρεσίες, Εμβολιαστικά Κέντρα, που οι εργαζόμενοι είναι δικαιούχοι του επιδόματος, για να καλύπτουν ανάγκες καθώς επίσης στα πλαίσια λειτουργίας και συμμετοχής σε θεραπευτικά προγράμματα. Επίσης όλο το μισθοδοτούμενο προσωπικό μπορεί να μετακινείται και να εναλλάσσεται στις ανεπτυγμένες υπηρεσίες του Νοσοκομείου.
Τα Κέντρα Ψυχικής Υγείας αν και διαθέτουν ξεχωριστό Οργανισμό, ανήκουν Διοικητικά στα Νοσοκομεία και το προσωπικό εναλλάσσεται σε Υπηρεσίες του Νοσοκομείου και των Κέντρων Ψυχικής Υγείας για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών ανεξάρτητα εάν η οργανική τους θέση είναι στον οργανισμό του Νοσοκομείου ή του Κέντρου Ψυχικής Υγείας.
Οι Ξενώνες δεν διαθέτουν ξεχωριστό Οργανισμό. Είναι Δομές που ανήκουν στα Νοσοκομεία και καλύπτονται με προσωπικό των Νοσοκομείων. Προσωπικό που επίσης εναλλάσσεται στα πλαίσια της λειτουργίας της Θεραπευτικής ομάδας και ταυτόχρονα απασχολείται και σε τμήματα των Νοσοκομείων.
Κατόπιν τούτων δεν κατανοούμε αυτόν τον διαχωρισμό και ζητάμε την ανάκληση του εν λόγω απαντητικού εγγράφου προς το Νοσοκομείου Βόλου που δεν γνωρίζουμε τον τρόπο σύνταξης του ερωτήματος που υπέβαλε.


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.