Print Email

Παρεμβάσεις

07.12.2021

Παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ στους Υπουργούς Υγείας, για την κατάφορη αδικία τοποθέτησης Προϊσταμένου Διεύθυνσης με ρουσφετολογικά κριτήρια στο Νοσοκομείο Χίου

ΑΘΗΝΑ 07/12/2021
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 5319

ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΘΑΝΟ ΠΛΕΥΡΗ
2. ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κα ΑΣΗΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ
ΚΟΙΝ.: ΔΙΟΙΚΗΤΗ 2ΗΣ ΥΠΕ,
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. ΧΙΟΥ

Έχει χαθεί κάθε έννοια αξιοκρατίας στην τοποθέτηση Προϊσταμένης Διεύθυνσης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στο Νοσοκομείο της Χίου

 

Κύριε Υπουργέ,
Κυρία Υπουργέ,
Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου τοποθέτησε Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, Νοσηλεύτρια που δεν έχει κριθεί ποτέ για θέση Προϊσταμένης οποιουδήποτε επιπέδου οργανικής μονάδας. Αυτό αποτελεί πρωτοφανές γεγονός παραβίασης της αξιοκρατίας.
Νοσηλεύτρια που μετατέθηκε στο Νοσοκομείο της Χίου τρία χρόνια πριν χωρίς ποτέ να κριθεί για θέση Προϊσταμένης τμήματος ή Υποδιεύθυνσης ή Διεύθυνσης, η Διοίκηση του Νοσοκομείου της Χίου ανακάλυψε τα προσόντα της και λίγο μετά την άφιξή της τοποθετήθηκε με ανάθεση Υπεύθυνη και Προϊσταμένη Τμήματος
Τώρα με την συνταξιοδότηση της Διευθύντριας Νοσηλευτικής υπηρεσίας, η Διοικήτρια την τοποθέτησε Διευθύντρια!!!
Την ίδια στιγμή Υποδιευθυντής της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας που έχει κριθεί στη θέση αυτή από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, αναπλήρωνε την Διευθύντρια κατά της απουσίας της, διαθέτει τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, προηγείται κατά πολύ στη μοριοδότηση έναντι όλων των άλλων Νοσηλευτών και στελεχών της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, ξεχάστηκε από τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου.
Πιο κατάφορη αδικία σε τοποθέτηση Προϊσταμένου Διεύθυνσης, δεν έχει ξανασυμβεί σε Νοσοκομείο.
Η Διοικήτρια προχώρησε σε αυτή την κατάφορη αδικία με ρουσφετολογικά κριτήρια. Προφανώς κατόπιν πολιτικών και κυβερνητικών υποδείξεων.
Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να διορθώσει αυτή την πρωτοφανή αδικία. Εάν δεν ανακληθεί η απόφαση θα αναλάβουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες.


Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

 

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.