Print Email

Παρεμβάσεις

25.11.2021

Υπόμνημα προς το Γενικό Γραμματέα του Κουμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κο Δημήτριο Κουτσούμπα.

 

ΑΘΗΝΑ 25/11/2021
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 5282

ΠΡΟΣ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
κο. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Κύριε Γενικέ Γραμματέα,

Η Δημόσια Υγεία και Πρόνοια βρίσκονται στην «κόψη του ξυραφιού».
Οι απόψεις του Υπουργού Επικρατείας του πιο στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού, είναι προσβλητικές και προκλητικές για τους Υγειονομικούς και τους Πολίτες.
Σήμερα που δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, πολλοί χάνουν τη ζωή τους, έρχεται με δηλώσεις του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ότι η ανάπτυξη περισσότερων κλινών ΜΕΘ στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρα μας είναι πολυτέλεια.
Η ανθρώπινη ζωή για τον κο Σκέρτσο είναι πολυτέλεια. Προέχει η ιδιωτικοποίηση του συστήματος και η περιστολή των Δημόσιων δαπανών για την Υγεία.
Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με 30.000 νοσοκομειακά κρεβάτια θα έπρεπε να διαθέτει 3.000 κλίνες ΜΕΘ με βάση τα διεθνή στάνταρ.
Μετά βίας εάν προσθέσει κανείς τις αυτοσχέδιες ΜΕΘ και άλλες που αναπτύχθηκαν χωρίς πιστοποίηση είναι 950. Σήμερα λειτουργούν 600 κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού από 973 του περασμένου χειμώνα συνυπολογίζοντας τις αυτοσχέδιες και προσωρινές ΜΕΘ με υποτυπώδη εξοπλισμό και με ανειδίκευτο προσωπικό.
Δυστυχώς με τις 7.000 αναστολές εργασίας που δεν αναπληρώθηκαν και τις 2000 περίπου συνταξιοδοτήσεις χωρίς να γίνει καμία μόνιμη πρόσληψη προσωπικού, το σύστημα ξεπέρασε τα όριά του με δεκάδες διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ καθημερινά. Με επιλογή ασθενών για ΜΕΘ .
Η Κυβέρνηση που υποτίθεται ότι κόπτεται του καθολικού εμβολιασμού, εφάρμοσε την τιμωριτική υποχρεωτικότητα στο υγειονομικό προσωπικό στέλνοντας στο δρόμο χωρίς ευρώ μισθό, 7000 συναδέλφους που επί 20 μήνες ήταν στην πρώτη γραμμή της πανδημίας.
Η υποχρεωτικότητα εφαρμόστηκε μόνο στο υγειονομικό προσωπικό που είναι εμβολιασμένο σε ποσοστό 95%.
Εάν όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι ήταν εμβολιασμένοι σε τέτοια ποσοστά θα είχαμε σήμερα τιθασεύσει την πανδημία.
Αρνούνται να άρουν τις αναστολές εργασίας και να επιστρέψουν πίσω οι συνάδελφοι με συχνό προληπτικό εργαστηριακό έλεγχο, προτιμώντας να χάνονται ζωές ασθενών. Εν αντιθέσει με άλλες επαγγελματικές ομάδες που δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο υπέρ του εμβολιασμού, με τον κο Σκέρτσο που ενθαρρύνει τον μη εμβολιασμό, με αποτέλεσμα τη δυσμενή σημερινή επιδημιολογική κατάσταση και την εξάντληση μέχρι λιποθυμίας του υγειονομικού προσωπικού που βρίσκεται νυχθημερόν στα Νοσοκομεία.
Από ποιους επιδημιολογικούς κανόνες προκύπτει ότι οι αστυνομικοί και άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι δεν μεταδίδουν τον ιό και μπορούν ανεμβολίαστοι οι ίδιοι να ελέγχουν και να επιβάλουν πρόστιμα.
Γιατί η πρωτοβουλία του εμβολιασμού των ιερέων επαφίεται στη θέληση του κάθε Μητροπολίτη και δεν λαμβάνονται μέτρα από την πολιτεία. Εκεί μετράνε το πολιτικό κόστος. Στα σχολεία, τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν μεταδίδεται ο ιός; Τι μέτρα λαμβάνονται;
Τους Υγειονομικούς δεν δίστασαν, τους έστειλαν σπίτι, αδιαφορώντας για την τύχη των ασθενών.
Επιτέλους να αφήσουν τα πολιτικά παιχνίδια. Να ληφθούν μέτρα πειθούς για καθολικό εμβολιασμό όλων. Να γυρίσουν πίσω οι υγειονομικοί με δύο rapid test την εβδομάδα.
Ο Υπουργός Επικρατείας σαφώς και εκφράζει τις θέσεις του Πρωθυπουργού. Πάνω από τον έλεγχο της πανδημίας και τις ζωές των ασθενών που διασωληνωμένοι βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, η κυβέρνηση θέτει το πολιτικό κόστος!!!
Οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας στη χώρα μας είναι μεταξύ 4,7 και 5,2% του ΑΕΠ. Ο μέσος όρος των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 7% του ΑΕΠ. Εξαιτίας αυτού αφενός οι πολίτες βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για αγορά υπηρεσιών (η ιδιωτική δαπάνη υγείας στη χώρα μας είναι 3,5% του ΑΕΠ εν’ αντιθέσει με τις άλλες χώρες της Ευρώπης που ο μέσος όρος είναι 1% του ΑΕΠ) και αφετέρου υποβαθμίζεται συνεχώς η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Η Κρατική Χρηματοδότηση στα Νοσοκομεία είναι εφέτος 600 εκ. ευρώ λιγότερη από πέρυσι. Χρειάζεται γενναία αύξηση.
Η Δημόσια Υγεία δεν προσφέρεται δωρεάν στους πολίτες. Πληρώνουμε στον ΕΟΠΥΥ 6% εισφορά για υγειονομική περίθαλψη επί των μισθών και των συντάξεων και αρκετούς φόρους που θα πρέπει να επενδύεται ένα μέρος αυτών στη Δημόσια Υγεία. Οι υπηρεσίες μετεξελίσσονται σταδιακά σε ανταποδοτικές –ανταγωνιστικές.
Διαφωνούμε ριζικά με την πρόταση για εγκαθίδρυση στα Νοσοκομεία Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού από τον Ιδιωτικό Τομέα με τη μορφή συμπράξεων Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα. Διαφωνούμε με την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, την αλλαγή της Νομικής Μορφής των Νοσοκομείων (ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ).
Οι ιδιώτες θα πλουτίζουν εκ του ασφαλούς σε βάρος του Δημοσίου και από τις τσέπες των ασθενών.
Τα Νοσοκομεία χρειάζεται άμεσα να επενδύσουν σε εξοπλισμό, αφού γίνεται απόσβεση της επένδυσης εντός δύο ετών. Έτσι δεν θα επιβαρύνονται, δεν θα ταλαιπωρούνται οι ασθενείς και εξοικονομούνται πόροι από τον ΕΟΠΥΥ.
Ο Ιατροτεχνολογικός Εξοπλισμός είναι σε άσχημη κατάσταση, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς και να πληρώνουν από την τσέπη τους τα «μαγαζιά γωνία» διαγνωστικά κέντρα του Ιδιωτικού τομέα. Ως εκ τούτω μονόδρομος είναι οι επενδύσεις.
Η αποσυμφόρηση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών από τις πολύωρες αναμονές των ασθενών και τα ράντζα δεν λύνονται με διοικητικά μέτρα. Απαιτείται ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης. Τώρα οι Πρωτοβάθμιες Μονάδες χρησιμοποιούνται ως δεξαμενή για μετακινήσεις προσωπικού προς τα Νοσοκομεία.
Η κατάσταση στα ΤΕΠ για να διορθωθεί απαιτούνται προσλήψεις Ιατρικού, Νοσηλευτικού και λοιπού Προσωπικού, όπως επίσης απαραίτητη είναι η λειτουργία των Ιατρικών Μηχανημάτων για διάγνωση και θεραπεία, ώστε να αποφεύγονται άσκοπες και επικίνδυνες διακομιδές.
Για την ταλαιπωρία των ασθενών στα ΤΕΠ συμβάλλει ο διαλυμένος εξοπλισμός και υποδομές των Νοσοκομείων. Τα ράντζα που αναπτύσσονται μετά τις εφημερίες, δείχνουν την ανάγκη για στοχευμένη ανάπτυξη νέων Νοσοκομειακών κλινών σε περιοχές που δεν επαρκούν καθότι έκλεισαν Νοσοκομεία το 2013 και η ζήτηση λόγω κορωνοϊού αυξάνονται συνεχώς.
Η πανδημία δεν άλλαξε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για επενδύσεις στη Δημόσια Υγεία. Οι αναστολές καθηκόντων φέρνουν πιο κοντά τα σχέδιά ιδιωτικοποίησης, καταργήσεων – συγχωνεύσεων υγειονομικών μονάδων, ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών, επιστροφής των εργολάβων, ενοικίασης υπαλλήλων, ελαστικοποίησης εργασιακών σχέσεων. Ήδη εισέρχονται τα λευκά ταξί με την βούλα του κράτους στις διακομιδές ασθενών για να καλύψουν τα κενά του ΕΚΑΒ που τίθονται σε αναστολή.
Η έλλειψη κλινών ΜΕΘ αναγκάζει διασωληνωμένους ασθενείς με κορωνοϊό και γενικές παθήσεις να νοσηλεύονται σε ράντζα-φορεία ή σε κοινούς θαλάμους Νοσηλείας.
Η Κυβέρνηση θα πρέπει να δημοσιοποιήσει αναλυτική και ξεκάθαρη εικόνα για τις κλίνες ΜΕΘ που πραγματικά λειτουργούν σε κάθε Νοσοκομείο. Χωρίς να αθροίζονται οι προσωρινές, αυτοσχέδιες ΜΕΘ λόγω κορωνοϊού.
Αβέβαιο το μέλλον των 21.000 έκτακτων υπαλλήλων στη Δημόσια Υγεία που λήγουν οι συμβάσεις τους από 30/10/2021 έως το Μάιο του 2022.
Η κυβέρνηση προτίθεται να προκηρύξει διαγωνισμό στον οποίο θα συμμετάσχει το έκτακτο Νοσηλευτικό προσωπικό με αυξημένη μοριοδότηση. Το Συμβούλιο Επικρατείας βάζει φρένο στην αυξημένη μοριοδότηση με απόφαση Τμήματος και είμαστε εν αναμονή της απόφασης της Ολομέλειας. Οι συμβασιούχοι συνάδελφοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, πολέμησαν στην πρώτη γραμμή του υγειονομικού πολέμου, δικαιούνται την απευθείας μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Για την προκήρυξη των 4.000 θέσεων μόνιμου προσωπικού, που δεσμεύτηκε η κυβέρνηση ότι θα εκδοθεί τον Σεπτέμβριο δεν έχει ακόμη εκκινήσει η διαδικασία προκήρυξης του διαγωνισμού.
Τραγική είναι η κατάσταση των Νοσοκομείων σε στελέχωση ειδικά μετά τις αναστολές. Οι κενές οργανικές θέσεις είναι 40.000. Το μόνιμο προσωπικό των Νοσοκομείων λιγόστεψε κατά 25.000 τα 10 χρόνια των Μνημονίων. 800.000 είναι τα ρεπό και οι άδειες που οφείλονται στο Νοσηλευτικό Προσωπικό. Έχουμε τώρα την τρίτη περικοπή κανονικών αδειών από 1/9. Κλινικές 40 ασθενών καλύπτονται από μία ή δύο Νοσηλεύτριες στην καλύτερη περίπτωση σε κάθε βάρδια.
Απαιτείται γενναίος ετήσιος προγραμματισμός μονίμων προσλήψεων που θα καλύπτει τις συνταξιοδοτήσεις και θα αναπληρώνει τα κενά. Επίσης θα πρέπει να μετατραπούν σε αορίστου χρόνοι οι συμβάσεις των υπαλλήλων που υπηρετούν με ελαστικές μορφές απασχόλησης.
Οι διαδικασίες των προσλήψεων καθυστερούν 2 χρόνια και άνω στο ΑΣΕΠ από την ημέρα που εξαγγέλλονται.
Θα πρέπει να απλοποιηθεί η διαδικασία και οι προσλήψεις να ολοκληρώνονται εντός του έτους που εξαγγέλλονται ώστε να είναι σε θέση να τηρείται ετήσιος προγραμματισμός προσλήψεων.
50 Νοσοκομεία στα νησιά και την Περιφέρεια έχουν απολέσει το δευτεροβάθμιο χαρακτήρα τους λόγω έλλειψης γιατρών βασικών ειδικοτήτων και Νοσηλευτικού Προσωπικού.
Η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση καρκινοβατεί.
Το σύστημα ψυχικής υγείας στηρίζεται σε μεγάλο ποσοστό στη λειτουργία των τριών εναπομεινάντων Ψυχιατρικών Νοσοκομείων τα οποία θα πρέπει να συνεχίσουν και να αναβαθμίσουν τη λειτουργία τους.
Να ιδρυθούν Ψυχιατρικοί τομείς στα Γενικά Νοσοκομεία και Μονάδες αποασυλοποίησης.
Θα πρέπει να υπάρξει τροποποίηση του πλαισίου οργάνωσης των Νοσοκομείων Π.Δ. 87/1986 και έκδοση νέων σύγχρονων Οργανισμών.
Θέση μας είναι η εκδίωξη των εργολάβων από όλα τα Νοσοκομεία. Τα Νοσοκομεία προκηρύσσουν ήδη διαγωνισμούς επιστροφής των εργολάβων από 1/1/2022 καθότι δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο προκήρυξης νέων διαγωνισμών για πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου με αυξημένη μοριοδότηση. Δεν θα το επιτρέψουμε. Είναι αιτία πολέμου για την ΠΟΕΔΗΝ.
Δεν χρειάζεται κανείς να επιχειρηματολογήσει για την ανθυγιεινότητα, επικινδυνότητα των επαγγελμάτων υγείας, πρόνοιας. Το αναγνωρίζει όλη η κοινωνία. Η πολιτεία όμως θέλει το υγειονομικό και προνοιακό προσωπικό να εργάζεται έως τα 67 έτη και να καλύπτει τις παθογένειες και κενά του συστήματος.
Παρά την πανδημία δεν υπάρχει πρωτοβουλία αύξησης των μισθών των Νοσηλευτών και των λοιπών εργαζομένων. Ο νεοδιόριστος Νοσηλευτής Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης λαμβάνει 640 ευρώ μισθό. Οι μισθοί των πρωτοδιοριζόμενων υγειονομικών είναι 700 ευρώ κατά μέσο όρο και όσων έχουν 15 χρόνια υπηρεσίες 900 ευρώ. Οι πρόσθετες αμοιβές νυχτερινών, αργιών με πλήρη κυκλικά ωράρια είναι 100 ευρώ ο μήνας. Καμία ενέργεια για αύξηση των μισθών και των πρόσθετων αμοιβών. Υποσχέθηκαν υγειονομικό επίδομα αλλά ακόμη είναι κλειδωμένο στο Υπουργείο Οικονομικών. Παρά την υπερανάπτυξη που ανακοινώνουν.
Συγκροτήθηκε Επιτροπή στο Υπουργείο Εργασίας για να εξετάσει το αίτημά της ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Ολοκληρώθηκε το έργο της. Εισηγήθηκε την ένταξή μας αλλά καμία πρωτοβουλία από την κυβέρνηση παρότι πέρασαν 8 μήνες.
Δεν υλοποιήθηκε το δίκαιο αίτημα της ένταξής μας στα ΒΑΕ. Δεν μπορούν οι υγειονομικοί να εργάζονται 67 ετών και να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες. Αντιμετωπίζουν μυοσκελετικά προβλήματα μετά την 20ετία και 3000 περίπου αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας (καρκίνο, αυτοάνοσα).
Θα πρέπει να λυθεί οριστικά η συνέχιση χορήγησης του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας το οποίο χορηγείται με συνεχείς 6μηνες παρατάσεις.
Να διπλασιαστεί το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και κλιμακωτά να χορηγηθεί σε όλους τους υγειονομικούς υπαλλήλους.
Οι Υγειονομικοί που έχουν γίνει λάστιχο μπαλώνοντας τις μεγάλες τρύπες του συστήματος τις οποίες άνοιξαν οι περίπου 7.000 αναστολές εργασίας και οι περίπου 2.000 συνταξιοδοτήσεις, με συνεχείς μετακινήσεις, με ελάχιστα repo, με περικοπή των κανονικών αδειών, που λιποθυμούν εν ώρα εργασίας λόγω της εξάντλησης φορώντας επί 8 ώρες τη στολές υψηλής προστασίας, περισσότερο στοχοποιήθηκαν παρά αναγνωρίζεται η προσφορά τους από την πολιτεία.
Η μόνη επιπλέον οικονομική παροχή που έλαβαν είναι το αντίστοιχο έκτακτο βοήθημα ύψους ½ μισθού πέρυσι το Πάσχα.
Ο μέσος μισθός των Υγειονομικών είναι περίπου τα 900 ευρώ καθαρά. Έχουν προ πολλού περικοπεί τα δώρα των εορτών και το επίδομα αδείας.
Αντί λοιπόν να αυξηθούν οι μισθοί όλων, ειδικά των Δ.Ε. και Υ.Ε. που είναι εξευτελιστικοί, αντί να θεσμοθετηθεί υγειονομικό επίδομα σε μόνιμη βάση και όχι σε έκτακτη μορφή χορηγούνται ως έκτακτο βοήθημα όχι μόνιμο 400- 600 ευρώ καθαρά τα οποία βαπτίζονται 900 ευρώ.
Την ίδια ώρα τίθεται σε αμφισβήτηση η συνέχιση χορήγησης και επέκτασης του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας (μαζί με το επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας οι μόνιμοι νεοδιόριστοι και επικουρικοί υγειονομικοί λαμβάνουν 700-800 ευρώ το μήνα.).
Παραπέμπεται στις καλένδες η ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα, παρότι το θετικό πόρισμα της Επιτροπής «Μπεχράκη» παραμένει επί 10 μήνες στα συρτάρια του Υπουργείου Εργασίας.
Ασφαλώς και δεν πανηγυρίζουμε με το εν λόγω έκτακτο βοήθημα που αν εκταθεί στο χρονικό διάστημα που περιλαμβάνει από το προηγούμενο και μοναδικό που χορηγήθηκε (1 ½ χρόνο) αντιστοιχεί σε 30 λεπτά την ημέρα.
Δεν καλύπτει ούτε τα οδοιπορικά έξοδα των επιπλέον βαρδιών που καλούμαστε να κάνουμε λόγω των τραγικών ελλείψεων προσωπικού.
Στο ιστοσελίδα της ΠΟΕΔΗΝ είναι αναρτημένοι οι μισθολογικοί πίνακες που μπορεί να υπολογίσει κανείς ότι το εν λόγω βοήθημα που είναι ο μισός βασικός μισθός μείον το λιγότερο 20% φόρος είναι 400 - 600 ευρώ στη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων.
Κύριο ζητούμενο είναι η συνολική μισθολογική και φορολογική βελτίωση των συνθηκών εργασίας των υγειονομικών (με επαναφορά δώρων, αυξήσεις μισθών, μείωση φορολογίας), έτσι ώστε να σταματήσει η εκροή γιατρών, νοσηλευτών και άλλων νέων επιστημόνων προς το εξωτερικό και προς τον ιδιωτικό τομέα, τη στιγμή που το ΕΣΥ τους χρειάζεται.
Οι ανακοινώσεις περιλαμβάνουν τους ενεργούς υγειονομικούς. Δηλαδή όσοι είναι σε αναστολή εργασίας γιατί δεν θα λάβουν την αντιστοιχία έως 31/8/2021 αν και δούλευαν στην πρώτη γραμμή; Πόσο άλλο θα τους τιμωρήσει το κράτος;
Αναγκαιότητα είναι να ανακληθούν οι αναστολές εργασίας με συνεχή προληπτικό έλεγχο για να αντέξει το σύστημα στην πίεση που ασκείται από την πανδημία το οποίο καταρρέει. Οι ασθενείς κινδυνεύουν και χάνονται ζωές.
Όσοι συνταξιοδοτήθηκαν το τελευταίο διάστημα αν και ήταν στην πρώτη γραμμή γιατί να μην λάβουν το έκτακτο βοήθημα κατ’ αντιστοιχία.
Οι εργαζόμενοι στις προνοιακές δομές που παρέχουν νοσηλεία γιατί κατά τα φαινόμενα θα εξαιρεθούν οι περισσότεροι και θα δοθεί σε ελάχιστους;
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά θα συμπεριληφθούν οι εργαζόμενοι σε φορείς του Υπουργείου Υγείας που στο προηγούμενο βοήθημα ξεχάστηκαν (Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής & Εργασίας κλπ)
Χάσαμε 27 συναδέλφους από κορωνοιό και ακόμη παρά τις δεσμεύσεις να χαρακτηριστεί ο θάνατός τους ως εργατικό ατύχημα.
Να εφαρμοστεί ΑΜΕΣΑ η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία που χαρακτηρίζει τον covid-19 ως επαγγελματική νόσο. Να ενταχθεί στον κανονισμό επαγγελματικών νόσων του Υπουργείου Υγείας. Να χαρακτηριστεί ο θάνατος Υγειονομικών από covid-19 ως εργατικό ατύχημα.

Εκπαιδευτική αναβάθμιση
Απαιτείται η ισοτίμηση των πτυχίων ΠΕ – ΤΕ Νοσηλευτικής με την αντίστοιχη σύσταση οργανικών θέσεων, καθώς επίσης η εκπαιδευτική αναβάθμιση του ΔΕ Νοσηλευτικού προσωπικού με διέξοδο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Σύσταση Ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτικού προσωπικού που θα συμπεριλαμβάνει το ΠΕ – ΤΕ – ΔΕ Νοσηλευτικό προσωπικό με διακριτά όρια και καθήκοντα.
Θα πρέπει να επανέλθει η δυνατότητα χορήγησης όλων των νόμιμων αδειών (ειδικές, κανονικές κλπ)ειδικά στους συναδέλφους που βρίσκονται υπό παραίτηση για συνταξιοδότηση.
Ασφάλεια εργαζομένων
Μείζον είναι το ζήτημα της ασφάλειας του προσωπικού. Δέχονται συνεχώς επιθέσεις από άτομα, ασθενείς, συνοδούς που επιδεικνύουν επικίνδυνη παραβατική συμπεριφορά. Στην ημερήσια διάταξη είναι οι κλοπές και οι βανδαλισμοί. Απαιτείται βελτίωση των μέτρων ασφαλείας και αύξηση του αριθμού των Φυλάκων.
Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε χθες στη Βουλή υγειονομικό έκτακτο βοήθημα στο ύψος του μέσου βασικού μισθού. Άνθρακες ο θησαυρός.


Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.