Print Email

Παρεμβάσεις

29.10.2021

Επιστολή της ΠΟΕΔΗΝ στους Υπουργούς Υγείας για την επαναλειτουργία των Ακτινολογικών Εργαστηρίων

ΑΘΗΝΑ 29/10/2021
ΑΡ. ΠΡΩΤ.:5139

ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΘΑΝΟ ΠΛΕΥΡΗ
2. ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κα. ΑΣΗΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ

ΚΟΙΝ.: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 1ΗΣ & 2ΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

 

Κύριε Υπουργέ,
Κυρία Υπουργέ,

Λόγω προσαρμογής των Νοσοκομείων για τη νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού δεν πραγματοποιούν διαγνωστικές εξετάσεις σε εξωτερικούς ασθενείς. Οι ανασφάλιστοι πολίτες πληρώνουν εξ’ ολοκλήρου το κόστος των διαγνωστικών εξετάσεων στα Ιδιωτικά Κέντρα και οι ασφαλισμένοι πληρώνουν συμμετοχή.
Και όμως σε μία τέτοια περίοδο εγκατέλειψαν τις Πρωτοβάθμιες Μονάδες.
Διαγνωστικά μηχανήματα για λίγα ευρώ που απαιτούνται για την επισκευή τους, και από την έλλειψη αναλώσιμων παραμένουν εκτός λειτουργίας. Οι πολίτες ταλαιπωρούνται και επιβαρύνεται η υγεία τους.
Δεν είναι δυνατόν να μην λειτουργούν τα Ακτινολογικά Εργαστήρια στα Κέντρα Υγείας της 1ης ΥΠΕ είτε γιατί είναι χαλασμένα, είτε γιατί δεν έχουν προμηθευτεί φιλμ.
Τα Ακτινολογικά εργαστήρια των παρακάτω Κέντρων Υγείας, αρμοδιότητας 1ης ΥΠΕ, έχουν διακόψει από τις αντίστοιχες ημερομηνίες τη λειτουργία τους: Κ.Υ. Λαυρίου από το Πάσχα του 2021, το Κ.Υ. Καπανδριτίου από τις 2 Αυγούστου το 2021, το Κ.Υ. Αθηνών – (παράρτημα Δεληγιώργη 6) από τον Αύγουστο του 2021, το Κ.Υ. Καλλιθέας από τα μέσα Σεπτεμβρίου 2021 και το Κ.Υ. Δάφνις – Τ.Ι. Υμηττού από τις 23/09/2021. Διεκδικούμε την άμεση επαναλειτουργία του ακτινολογικού εργαστηρίου του Ταμείου Υγείας Δικηγόρων Αθηνών (ΤΥΔΑ) αλλά και των Τεχνολόγων Ακτινολόγων που έχουν μετακινηθεί στο Νοσοκομείο «Ελπίς» εδώ και ένα χρόνο. Άμεση πρόσληψη ιατρών Ακτινολόγων λόγω έλλειψης. Παράδειγμα στο Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης και Γλυφάδας δεν υπηρετεί κανείς.
Επίσης δεν υπάρχουν ενεργείς συμβάσεις για συντήρηση των μηχανημάτων και την προμήθεια φιλμ. Ζητάμε άμεσα την επαναλειτουργία των Ακτινολογικών Εργαστηρίων.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.