Εκτύπωση σελίδας

Παρεμβάσεις

12.10.2021

Έγγραφο προς τους Υπουργούς Υγείας για πειθαρχικές διώξεις στο Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων

ΑΘΗΝΑ 11/10/2021
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 5020


ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΘΑΝΟ ΠΛΕΥΡΗ
2. ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κα. ΑΣΗΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ
ΚΟΙΝ.: 1. ΔΙΟΙΚΗΤΗ 6ης ΥΠΕ
2. ΔΙΟΙΚΗΤΉ Π.Γ.Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
3. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Π.Γ.Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Κύριοι Υπουργοί,
Θεωρούμε απαράδεκτο να τιμωρούνται τρεις συνάδελφοι στελέχη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας (ένας Τομεάρχης και δύο Προϊστάμενοι) με στέρηση μισθού, επειδή βρέθηκαν οι πόρτες των κλινικών ανοιχτές ή γιατί οι συνοδοί δεν είχαν το διακριτικό καρτελάκι συνοδού παρά το γεγονός ότι όλοι ήταν ελεγμένοι και με αρνητικό rapid test. Συγκεκριμένα στον Υποδιευθυντή Νοσηλευτικής Υπηρεσίας επιβλήθηκε η ποινή στέρησης μισθού 4 ημερών και στις δύο Προϊσταμένες Τμημάτων ποινή στέρησης μισθού δύο ημερών.
Καταρτίστηκαν υγειονομικά πρωτόκολλα από την Διοίκηση των Νοσοκομείων χωρίς να υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό φύλαξης να τα υποστηρίξει. Το Νοσηλευτικό προσωπικό δεν είναι «χωροφύλακες» να ελέγχουν, να διαπληκτίζονται με τους συνοδούς ασθενών. Το Νοσοκομείο διαθέτει πολλές εισόδους, χωρίς κατάλληλη φύλαξη. Έτσι εισέρχεται οποιοσδήποτε χωρίς έλεγχο.
Δεν είναι στις επαγγελματικές υποχρεώσεις των συναδέλφων νοσηλευτών ο έλεγχος και η απομάκρυνση συνοδών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις εισόδου. Ως εκ τούτου θα πρέπει να ανακληθούν οι ποινές και να βελτιωθεί η φύλαξη του Νοσοκομείου με προσλήψεις προσωπικού ΣΟΧ (φυλάκων).


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ