Print Email

Παρεμβάσεις

19.07.2021

Η ΠΟΕΔΗΝ ενημερώνει με έγγραφο την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου για τα προβλήματα των Προνοιακών Μονάδων.

ΑΘΗΝΑ 19/07/2021
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 4699

ΠΡΟΣ: ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
κα. ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

 

Κυρία Υπουργέ,
Γνωρίζετε την προσπάθεια των αποδεκατισμένων εργαζομένων των Προνοιακών Μονάδων να κρατήσουν έξω από την πόρτα των Μονάδων τον κορωνοϊό σε δύσκολες αντίξοες συνθήκες ξεπερνώντας σε πολλές περιπτώσεις τα όρια της εργασιακής εξουθένωσης.
Αντί λοιπόν να υπάρξει έμπρακτη αναγνώριση της πολιτείας (χορήγηση επιδόματος όπως στην δημόσια υγεία, μονιμοποίηση συμβασιούχων κλπ) διαπιστώνουμε καθημερινά την απαξίωση.
1. Ζητάμε την μονιμοποίηση 317 επικουρικών προνοιακών υπαλλήλων οι οποίοι ήταν εκτός του πίνακα επιτυχόντων της προκήρυξης 7Κ παρά την αυξημένη μοριοδότηση και βρίσκονται προ των πυλών της απόλυσης παρότι υπηρετούν πολλά χρόνια με παράταση των συμβάσεων και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
2. Βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου και ακόμη δεν έχουν πληρωθεί τα νυκτερινά και οι αργίες των υπαλλήλων των Προνοιακών Μονάδων από τον Ιανουάριο του 2021 έως σήμερα.
3. Το επικουρικό προσωπικό που προσελήφθη για τις ανάγκες διαχείρισης της πανδημίας δεν του καταβάλλεται η μισθοδοσία του εδώ και 3 μήνες με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε οικονομική αδιέξοδο και πολλοί να σκέφτονται μέχρι και την παραίτηση.
Σας επισημαίνουμε τα παραπάνω προβλήματα για ακόμη μία φορά και αν δεν επιλυθούν θα απαντήσουμε με δυναμικές κινητοποιήσεις.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.