Εκτύπωση σελίδας

Παρεμβάσεις

23.06.2021

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά την παρέμβαση των Υπουργών Υγείας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

ΑΘΗΝΑ 23/06/2021
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 4600

ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ
2. ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ
ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

 

Κύριοι Υπουργοί,
Σας κοινοποιούμε Δελτίο Τύπου του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας που για άλλη μια φορά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την επισφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου.
Ένα Νοσοκομείο που εξυπηρετεί 50 χιλιάδες μόνιμους κατοίκους και χιλιάδες παραθεριστές το καλοκαίρι στην περιοχή της Τριφυλίας καταρρέει.
Τις περισσότερες ημέρες το μήνα είναι ακάλυπτο από βασικές ειδικότητες Ιατρών. Προσλήφθηκε ένας Ακτινολόγος ο οποίος μετακινήθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για να καλύψει ανάγκες. Έμειναν με έναν ο οποίος καλύπτει 8 ημέρες το μήνα. Πώς να γίνει διάγνωση σε έκτακτο περιστατικό;
Υπάρχουν δύο Παιδίατροι οι οποίοι μετακινούνται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Στην Παιδιατρική Κλινική δεν νοσηλεύονται παιδιά και λειτουργεί μόνο τακτικό εξωτερικό ιατρείο. Εφημερεύουν 8 ημέρες το μήνα με εφημερίες ετοιμότητας ή έως 9 το βράδυ.
Αναισθησιολόγος είναι ένας ο οποίος καλύπτει 10 ημέρες το μήνα το Νοσοκομείο. 20 ημέρες το μήνα είναι ακάλυπτο από Αναισθησιολόγο. Εάν χρειασθεί διασωλήνωση τις ημέρες που είναι χωρίς ακτινολόγο, έκτακτο χειρουργείο δεν υπάρχει κάλυψη.
Επειδή δεν καλύπτεται το Νοσοκομείο από Αναισθησιολόγους και Παιδιάτρους έπαψαν να γίνονται και φυσιολογικοί τοκετοί, παρότι υπάρχει Γυναικολόγος.
Οι Παθολόγοι είναι δύο και το Νοσοκομείο 10 ημέρες το μήνα είναι ακάλυπτο. Οι νοσηλευόμενοι παρακολουθούνται από ειδικευόμενο Παθολόγο και τα ΤΕΠ καλύπτονται από Αγροτικούς Ιατρούς.
Η Μονάδα τεχνητού Νεφρού έμεινε με ένα γιατρό, λειτουργεί 3 ημέρες την εβδομάδα. 25 Νεφροπαθείς περιμένουν στην λίστα αναμονής να εξυπηρετηθούν.
Υπάρχει μόνο ένας Καρδιολόγος και έτσι 20 μέρες το μήνα το Νοσοκομείο είναι ακάλυπτο από Καρδιολόγο. Έκτακτα καρδιολογικά περιστατικά κινδυνεύουν.
Οι Επικουρικοί εργαζόμενοι είναι πολλούς μήνες απλήρωτοι. Με τέτοια κάλυψη δεν μπορεί να λειτουργήσει το Νοσοκομείο με ασφάλεια.

 

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ