Εκτύπωση σελίδας

Παρεμβάσεις

13.04.2021

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά από την Βουλή των Ελλήνων και την πολιτεία να εντάξουν στο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης και τα παιδιά των 25 συναδέλφων που έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον από κορωνοϊό.

ΑΘΗΝΑ 13/4/2021
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 4356

ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Κο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΤΑΣΟΥΛΑ

ΚΟΙΝ.: ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Κύριε Πρόεδρε,
Κύριοι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι των Κομμάτων της Βουλής
Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με ετήσιο πρόγραμμα που υπεγράφη πριν λίγες ημέρες ενισχύει με 728.000 ευρώ 72 παιδιά στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας που έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον.
Η ετήσια οικονομική ενίσχυση έχει καθορισθεί στις 10.000 ευρώ για ένα παιδί, στις 18.000 για δύο παιδιά και 25.000 ευρώ για τρία παιδιά. Την οικονομική ενίσχυση θα λαμβάνουν τα παιδιά των θανόντων στρατιωτικών και αστυνομικών έως την ενηλικίωση και μετά εφ όσον σπουδάζουν.
Θεωρούμε ότι η Βουλή των Ελλήνων και η πολιτεία θα πρέπει να εντάξουν σε ανάλογο πρόγραμμα και τα παιδιά των 25 συναδέλφων που έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον από κορωνοϊό, ευρισκόμενοι στην πρώτη γραμμή του υγειονομικού πολέμου. Νομίζουμε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις σε όσους δίνουν τη ζωή τους στο καθήκον. Οι οικογένειες των συναδέλφων ζούσαν από το μισθό τους. Τα παιδιά τους είναι σε απόγνωση. Ούτε ως εργατικό ατύχημα δεν αναγνωρίζεται ο θάνατος των συναδέλφων.
Αναμένουμε τις ενέργειες της Βουλής των Ελλήνων προς αυτή της κατεύθυνση.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ