Εκτύπωση σελίδας

Παρεμβάσεις

09.04.2021

Κοινοποίηση στους Υπουργούς Υγείας έγγραφο του Συλλόγου Προσωπικού και των εργαζομένων του Ιπποκρατείου Αθηνών με θέμα την ενίσχυση και στελέχωση της ΜΕΘ με το απαραίτητο προσωπικό.

ΑΘΗΝΑ 8/04/2021
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 4335

ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ
2. ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ

ΚΟΙΝ.: 1. ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΓΝΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ
2. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.Α. ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ

Κύριοι Υπουργοί,
Σας κοινοποιούμε έγγραφο του Συλλόγου Προσωπικού Ιπποκρατείου Αθηνών, καθώς και έγγραφο των εργαζομένων στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου με θέμα την ενίσχυση και στελέχωση της ΜΕΘ με το απαραίτητο προσωπικό.
Ήδη το Δ.Σ. του Συλλόγου από 22/3/2021 είχε ζητήσει από την Διοίκηση του Νοσοκομείου να προχωρήσει άμεσα όλες τις διαδικασίες για την ανάκληση των μετακινήσεων των Νοσηλευτών από το ΓΝΑ «ΣΩΤΗΡΙΑ» και από το ΓΝΑ ΚΑΤ, καθώς οι ανάγκες αυξάνονται καθημερινά.
Στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Αθηνών από τις 7 κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούσαν, με την δωρεά Νιάρχου αυξήθηκαν σε 12 και από 7/4/2021 με την μετατροπή αιθουσών χειρουργείων σε Μονάδα, οι κλίνες ΜΕΘ έγιναν 20, με το λιγοστό εξουθενωμένο προσωπικό.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες τόσο για την ανάκληση των 4 Νοσηλευτών από το ΓΝΑ ΣΩΤΗΡΙΑ και ΓΝΑ ΚΑΤ, όσο και με την πρόσληψη προσωπικού για να καλυφθούν οι επιτακτικές ανάγκες για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία της ΜΕΘ και του Νοσοκομείου.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ