Εκτύπωση σελίδας

Παρεμβάσεις

25.02.2021

Ατζέντα θεμάτων εν' όψει της τηλεδιάσκεψης με τον Υφυπουργό Εργασίας κο. Π. Τσακλόγλου την Πέμπτη 4 Μαρτίου

ΑΘΗΝΑ 25/2/2021
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 4166

 

ΠΡΟΣ: ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
κο Π.ΤΣΑΚΛΟΓΛΟΥ

ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ

Κύριε Υπουργέ,
Στη μαζική κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ στις 23/02/2021 έξω από το Υπουργείο Εργασίας οι συνεργάτες σας μας έκλεισαν ραντεβού να συζητήσουμε τα αιτήματα την Πέμπτη 4/3/2021.
Η ατζέντα που αφορά θέματα της αρμοδιότητάς σας είναι:
1. Η ένταξη στα Βαρέα & Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Η αρμόδια επιτροπή ολοκλήρωσε το έργο της χωρίς να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση. Σας κοινοποιούμε σχετική πρόταση νόμου που υπέβαλε η ΠΟΕΔΗΝ.
2. Να χαρακτηριστεί ο θάνατος των συναδέλφων από κορωνοϊό εργατικό ατύχημα για να τύχουν της μέριμνας της πολιτείας οι οικογένειές τους. Σας καταθέτουμε σχετική πρόταση νόμου που υπέβαλε η ΠΟΕΔΗΝ.
3. Να μονιμοποιηθούν οι έκτακτοι υπάλληλοι στη Δημόσια Υγεία και Πρόνοια, καθότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αγωνίζονται για την καταπολέμηση της πανδημίας, εργάζονται οι περισσότεροι πολλά χρόνια και είναι ανεπίτρεπτο να δημιουργείται νέα γενιά χιλιάδων συμβασιούχων σε ομηρία στη Δημόσια Υγεία και Πρόνοια.
Υπάρχουν και άλλα αιτήματα που αφορούν το Υπουργείο Εργασίας (κατάσταση Προνοιακών Μονάδων) για τα οποία ζητάμε συνάντηση με την αρμόδια Υφυπουργό κα Δ. Μιχαηλίδου.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ