Print Email

Παρεμβάσεις

28.01.2021

Έγγραφο προς τους Υπουργούς Υγείας που αφορά το Νοσοκομείο της Άμφισσας γιατί λειτουργεί Μ.Τ.Ν. χωρίς Ιατρική κάλυψη

ΑΘΗΝΑ 28/1/2021
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 4025

ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ
2. ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ
ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.ΑΜΦΙΣΣΑΣ

ΘΕΜΑ: ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Μ.Τ.Ν. ΧΩΡΙΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Κύριοι Υπουργοί,
Στο Γενικό Νοσοκομείο της Άμφισσας υπηρετεί μια Νεφρολόγος με μεγάλη επικινδυνότητα στη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού αφού είναι αδύνατη η κάλυψή της με μια μόνο γιατρό. Όταν απουσιάζει η μονάδα καλύπτεται από Γενικό Ιατρό που απαγορεύεται.
Με βάση τη νομοθεσία όταν απουσιάζει η Νεφρολόγος θα πρέπει η μονάδα να καλύπτεται από Παθολόγο ή Καρδιολόγο με τρίμηνη εξειδίκευση σε νεφρολογικό κέντρο. Κάτι τέτοιο δεν υφίσταται και ο Γενικός Ιατρός δεν μπορεί να διασφαλίσει την ασφαλή λειτουργία της.
Ως εκ τούτου ζητάμε την άμεση κάλυψη του Νοσοκομείου με γιατρούς στις ειδικότητες που υπάρχουν ανάγκες και έχουν κατ’ επανάληψη ζητηθεί από το Σωματείο Εργαζομένων και την ΠΟΕΔΗΝ.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.