Εκτύπωση σελίδας

Παρεμβάσεις

21.01.2021

Δυσλειτουργίες του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

ΑΘΗΝΑ 21/01/2021
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 4004

ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ
2. ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ
3. ΔΙΟΙΚΗΤΗ 7ΗΣ ΥΠΕ

ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Θέμα: Δυσλειτουργίες του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Κύριοι Υπουργοί,

Η λειτουργία του Νοσοκομείου Ιεράπετρας αναφέρεται σε μία γεωγραφική περιοχή τόσο αγροτική όσο και τουριστική. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι διαχρονικά κυρίως κτιριακά, λειτουργικά και θέματα υποστελέχωσης.
Σημειωτέον, το Νοσοκομείο θεωρείται άγονη γραμμή με ότι αυτό συνεπάγεται για τη προσέλευση και παραμονή κυρίως από ιατρούς.
Στα διαχρονικά προβλήματα, στη διαχείριση της πανδημίας, προστίθενται και οι πρωτοφανείς συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί το νοσοκομείο υπό το καθεστώς τη διοίκησης (αναπληρωτή διοικητή).
Η κατάργηση των υπηρεσιών, η απαξίωση σε προσωπικό και θεσμικό επίπεδο των διευθυντών των υπηρεσιών, η αυταρχική συμπεριφορά, ο εκφοβισμός των εργαζομένων, η εργασιακή απαξίωση αποτελούν σοβαρό κίνδυνο στη λειτουργία του νοσοκομείου.
Χωρίς σχεδιασμό, χωρίς εισηγήσεις, χωρίς μελέτες των αρμόδιων υπηρεσιών, απευθείας αναθέσεις χωρίς προϋπολογισμούς για τους οποίους εντέλλονται οι προϊστάμενοι να υπογράψουν. Προϋπολογισμοί οι οποίοι έχουν απορριφθεί από το ΔΣ των διασυνδεόμενων νοσοκομείων του νομού Λασιθίου.
Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και η κοινωνία της Ιεράπετρας έχουν αγωνιστεί για την εύρυθμη λειτουργία και αναβάθμιση του. Οι εργαζόμενοι απαιτούν αναγνώριση του ρόλου και της προσφοράς τους, σεβασμό στον επαγγελματισμό τους και χρηστή διοίκηση.
Σας κοινοποιούμε επιστολή διαμαρτυρίας των πρώην εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ