Print Email

Παρεμβάσεις

12.01.2021

Χαρακτηρισμός θανάτου συναδέλφων από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα

ΑΘΗΝΑ 12/1/2021
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3963

ΠΡΟΣ: 1. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Κο ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
2. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
Κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ
3. ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
Κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ
ΚΟΙΝ.: ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

ΘΕΜΑ: «ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ
ΩΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ».

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Κύριοι Υπουργοί,
Κύριοι Αρχηγοί των κομμάτων,
Σας υποβάλλουμε Σχέδιο Νόμου για τον χαρακτηρισμό του θανάτου ή βαριάς αναπηρίας από κορωνοϊό των συναδέλφων των Υγειονομικών και Προνοιακών Μονάδων ως εργατικό ατύχημα για την αποκατάσταση των οικογενειών τους ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της προσφοράς στον υγειονομικό πόλεμο κατά του κορωνοϊού.
Έχασαν τη ζωή τους πολεμώντας στην πρώτη γραμμή. Μέχρι σήμερα 20 συνάδελφοι έχασαν τη ζωή τους και 13 δίνουν τη μάχη για τη ζωή διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Οι οικογένειές τους είναι σε απόγνωση.
Θα ήταν σημαντικό μήνυμα από την Πολιτεία να θεσμοθετήσει ομόφωνα την εν’ λόγω Διάταξη Νόμου, καθώς επίσης και την ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα καθότι η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Εργασίας από τέλος Νοεμβρίου ολοκλήρωσε το έργο της.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.