Print Email

Παρεμβάσεις

04.01.2021

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητάει από τους Υπουργούς Υγείας να διορθωθεί η κατάσταση γιατί είναι απαράδεκτο να συνεδριάζουν τα Διοικητικά Συμβούλια των Νοσοκομείων χωρίς να υπάρχει εκπροσώπηση των εργαζομένων.

ΑΘΗΝΑ 4/1/2021
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3935

ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ
2. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ

ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΨΝΑ ΔΑΦΝΙ

Κύριοι Υπουργοί,

Στα Νοσοκομεία διορίζονται τα Διοικητικά Συμβούλια χωρίς εκπροσώπους των Εργαζομένων (γιατρών, λοιπού προσωπικού) με την δικαιολογία ότι θα πρέπει να προηγηθούν εκλογές για την συμμετοχή τους.
Οι εκλογές προκηρύσσονται από τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων που σωστά δεν προκηρύχθηκαν, αφενός γιατί δεν έληξε η θητεία των εκπροσώπων των εργαζομένων και αφετέρου υπήρχαν σοβαρότατες προτεραιότητες στα Νοσοκομεία που είναι σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση της πανδημίας και καλό είναι να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός που θα προκαλέσει η εκλογική διαδικασία. Εξάλλου οι πάσης φύσεως εκλογικές διαδικασίες αναβλήθηκαν.
Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας επικαλούνται εγγράφως το άρθρο 13 παρ. 1 του Ν. 2690/1999 που ορίζει ότι «Για τη νόμιμη συγκρότηση συλλογικού οργάνου απαιτείται ο ορισμός, με πράξη, όλων των μελών (τακτικών και αναπληρωματικών) που προβλέπει ο νόμος. Ο ορισμός του ίδιου προσώπου με περισσότερες από μία ιδιότητες δεν επιτρέπεται. Αν ορισμένα μέλη εκλέγονται ή υποδεικνύονται από τρίτους και τα μέλη αυτά δεν έχουν ακόμη εκλεγεί ή υποδειχθεί από τα αρμόδια όργανα, η συγκρότηση είναι νόμιμη αν έχει εγκαίρως ζητηθεί εγγράφως η εκλογή ή η υπόδειξή τους και τα υπόλοιπα μέλη επαρκούν ώστε να υπάρχει απαρτία».
Η εν λόγω διάταξη δεν έχει εφαρμοσθεί ουδέποτε στα Νοσοκομεία καθότι αναφέρει ότι νόμιμη δεν είναι η συγκρότηση των Διοικητικών Συμβουλίων των Νοσοκομείων χωρίς τους εκλεγμένους εκπροσώπους εφόσον δεν έχει ζητηθεί ή υποδεχθεί (εν προκειμένω προκηρυχτεί) από τη Διοίκηση η εκλογή τους.
Επειδή οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων δεν ζήτησαν, δεν υπέδειξαν και δεν ήταν δυνατόν να προκηρύξουν εκλογές τούτες τις ώρες θα πρέπει να ορισθούν οι εκπρόσωποι των οποίων η θητεία δεν έληξε.
Ως εκ τούτω ζητάμε να διορθωθεί η κατάσταση γιατί είναι απαράδεκτο να συνεδριάζουν τα Διοικητικά Συμβούλια των Νοσοκομείων χωρίς να υπάρχει εκπροσώπηση των εργαζομένων.
Σας κοινοποιούμε έγγραφο του Σωματείου Εργαζομένων του ΨΝΑ ΔΑΦΝΙ.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.