Print Email

Παρεμβάσεις

11.12.2020

Η ΠΟΕΔΗΝ με έγγραφό της ζητά από την Υφυπουργό Εργασίας κα. Δόμνα Μιχαηλίδου να γίνει παράταση των συμβάσεων όλων των εκτάκτων υπαλλήλων στις Προνοιακές Μονάδες

ΑΘΗΝΑ 11/12/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3862


ΠΡΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
κα. ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Κυρία Υπουργέ,

Οι Προνοιακές Μονάδες βρίσκονται στο επίκεντρο της πανδημίας. Περιθάλπουν περιστατικά που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένοι με βαριές αναπηρίες και προσπαθούν οι λιγοστοί, εξουθενωμένοι εργαζόμενοι με ανεπαρκή μέσα ατομικής προστασίας, με ελάχιστα προληπτικά τεστ να κρατήσουν τον ιό έξω από την πόρτα των Μονάδων.
Αρκετοί προνοιακοί υπάλληλοι νοσούν και μία συνάδελφος στην Θεσσαλονίκη έχασε τη ζωή της. Το προσωπικό είναι ελάχιστο και δεν καλύπτει τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Θεωρούμε λοιπόν ακατανόητο να υπάρξει για δεύτερη φορά διαχωρισμός και να εξαιρεθούν από το Δώρο Χριστουγέννων ή οποιαδήποτε άλλη παροχή αποφασισθεί οι Προνοιακοί υπάλληλοι.
Εκδόθηκαν οι προσωρινοί πίνακες της προκήρυξης που συμμετείχε το επικουρικό προσωπικό με αυξημένη μοριοδότηση και πάνω από τους μισούς είναι στους αποτυχόντες.
Θα πρέπει να προωθήσετε διάταξη στη βουλή που θα παρατείνονται όλες οι συμβάσεις των εκτάκτων υπαλλήλων των Προνοιακών Μονάδων έως τέλος του έτους.
Πέραν της παράτασης των συμβάσεων θεωρούμε αυτονόητο την μονιμοποίηση των συμβασιούχων καθ’ ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Εάν δεν εισακουστούν οι προτάσεις μας θα απαντήσουμε άμεσα με δυναμικές κινητοποιήσεις.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.