Εκτύπωση σελίδας

Παρεμβάσεις

25.11.2020

Έγγραφο προς τους Υπουργούς Υγείας για το Νοσοκομείο Πρεβέζης όπου νοσηλεύονται 4 κρούσματα κορωνοϊού χωρίς καμιά προετοιμασία για την διαμόρφωση ασφαλούς χώρου.

ΑΘΗΝΑ 25/11/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3746

ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ
2. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ

ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Κύριοι Υπουργοί,
Στην Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πρεβέζης νοσηλεύονται 4 κρούσματα κορωνοϊού.
Διακομίστηκαν χωρίς καμία προετοιμασία για την διαμόρφωση ασφαλούς χώρου νοσηλείας τους και μάλιστα με προφορική εντολή του Διοικητή χωρίς την συναίνεση των ιατρών που έκριναν ότι είναι επικίνδυνη για διασπορά του ιού η νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού.
Νοσηλεύονται σε θαλάμους της Παθολογικής κλινικής στον ίδιο όροφο με άλλες κλινικές (Παιδιατρική, Καρδιολογική).
Το προσωπικό που ασχολείται με τη φροντίδα τους είναι το ίδιο που προσφέρει υπηρεσίες και σε άλλα τμήματα. Το Νοσοκομείο δεν έχει βασικές ειδικότητες προσωπικού για την περίθαλψη περιστατικών κορωνοϊού.
Επί 11 ημέρες το μήνα δεν εφημερεύει Αναισθησιολόγος. Ποιος θα διασωληνώσει ασθενείς με κορωνοϊό εάν χρειασθεί; Οι εργαζόμενοι συγκέντρωσαν υπογραφές για την ανάδειξη των προβλημάτων και στοχοποιήθηκαν από την Διευθύντρια Νοσηλευτικής.
Η Διευθύντρια αυταρχικά απειλεί τους εργαζόμενους που υπογράφουν στο κείμενο που διακινήθηκε και επισημαίνει τα προβλήματα που δημιουργούνται με την νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού.
Απαράδεκτα πράγματα εν μέσω πανδημίας.
Κοινοποιούμε έγγραφο του Σωματείου.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ