Εκτύπωση σελίδας

Παρεμβάσεις

18.11.2020

Έγγραφο προς του Υπουργούς Υγείας για τις μετακινήσεις νοσηλευτών από το Κ.Υ. Σουφλιού στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

ΑΘΗΝΑ 17/11/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3696

ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ
2. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ
ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Κ.Υ.ΣΟΥΦΛΙΟΥ

Κύριοι Υπουργοί,
Πρόχειρα αποφασίστηκε η μετακίνηση νοσηλευτών από το Κ.Υ Σουφλίου στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Δίχως να υπολογιστεί η χιλιομετρική απόσταση που καλούνται να διανύσουν οι νοσηλευτές των 80 και πλέον χιλιομέτρων, την απουσία των δρομολογίων από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το κυκλικό ωράριο που καλούνται να εκτελέσουν οι νοσηλευτές, την απουσία τους από τα ακριτικά αγροτικά ιατρεία που σήμερα ασκούν τα καθήκοντα τους με αυταπάρνηση κ.ο.κ. Ενώ το ζητούμενο στην δύσκολη συγκυρία της πανδημίας θα έπρεπε να είναι η αποφυγή, όσο είναι εφικτό, του συνωστισμού και της προσέλευσης στα Νοσοκομεία των πολιτών, οι αποφάσεις λαμβάνονται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.
Επισημαίνουμε πως η απόφαση της μετακίνησης νοσηλευτών αφορά και σε νοσηλευτές του Κ.Υ Ορεστιάδας οι οποίοι θα πρέπει να διανύουν χιλιομετρική απόσταση 240 χιλιομέτρων καθημερινά.
Καλούμε την Διοίκηση της 4ης ΥΠΕ να ακυρώσει την προαναφερόμενη απόφαση και να προχωρήσει στην πρόσληψη νοσηλευτών από των πίνακα του Επικουρικού προσωπικού που διατηρεί προκειμένου να ενισχυθεί πραγματικά η λειτουργία του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.
Κοινοποιούμε έγγραφο του Σωματείου Εργαζομένων Κ.Υ Σουφλίου.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ