Print Email

Παρεμβάσεις

17.11.2020

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, τους Υπουργούς Υγείας και Εργασίας για την χορήγηση Δώρου Χριστουγέννων και ένταξη στα ΒΑΕ των υγειονομικών, ΕΚΑΒ και Προνοιακών Μονάδων.

 

ΑΘΗΝΑ 16/11/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3713

ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
κο. ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΚΟΙΝ.: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ
2. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ
3. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
κο. ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΘΕΜΑ: Χορήγηση Δώρου Χριστουγέννων και Ένταξη στα ΒΑΕ των υγειονομικών, ΕΚΑΒ και Προνοιακών Μονάδων

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Οι υγειονομικοί και Προνοιακοί υπάλληλοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την ανίχνευση και περίθαλψη περιστατικών κορωνοϊού σε δυσμενείς συνθήκες λόγω των χρόνιων παθογενειών του Συστήματος Υγείας δίνουν την μάχη να σώζουν ζωές.
Ο σχεδιασμός της πολιτείας υλοποιείται από το εξουθενωμένο προσωπικό που για δεύτερη φορά τον ίδιο χρόνο του στερείται το δικαίωμα να λάβει τις προβλεπόμενες από το νόμο κανονικές άδειες.
Εκατοντάδες έχουν νοσήσει, όπως επίσης χιλιάδες έχουν εκτεθεί στον ιό.
Επιβάλλεται ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της προσφοράς μας η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων και η θεσμοθέτησή του για κάθε έτος στο ίδιο ύψος.
Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε για την αναγκαιότητα ένταξης στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων εν μέσω πανδημίας και άλλων λοιμωδών νοσημάτων.
Δεν είναι συνταγματικά ορθό υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι να είναι ενταγμένοι εν αντιθέσει με συναδέλφους των ιδίων επαγγελμάτων του ιδίου ασφαλιστικού φορέα (ΕΦΚΑ) μόνο και μόνο επειδή προέρχονται από διαφορετικό ασφαλιστικό φορέα (οι ενταγμένοι στα ΒΑΕ προέρχονται από το ΙΚΑ και οι μη ενταγμένοι από το Δημόσιο).

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.