Print Email

Παρεμβάσεις

10.11.2020

Έγγραφο προς τους Υπουργούς Υγείας για τις κανονικές άδειες του Προσωπικού των φορέων του Υπουργείου Υγείας λόγω της πανδημίας.

ΑΘΗΝΑ 10/11/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3680

ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ
2. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ

ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ

 

Κύριοι Υπουργοί,

Με απόφασή σας περικόψατε τις κανονικές άδειες του Προσωπικού των φορέων του Υπουργείου Υγείας λόγω της πανδημίας.
Θα πρέπει να εξαιρεθούν από την εν’ λόγω απόφαση οι εργαζόμενοι που είναι στη διαδικασία συνταξιοδότησης με δεδομένο ότι δεν έχουν δυνατότητα λήψης της κανονικής άδειας σε επόμενο χρόνο.
Επίσης θα πρέπει να δίδεται η δυνατότητα στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων συνεκτιμώντας τις υπηρεσιακές ανάγκες, να χορηγούν ολιγοήμερες κανονικές άδειες σε μικρό ποσοστό εργαζομένων για την διευκόλυνση αντιμετώπισης εποχικών και εκτάκτων αναγκών (όπως π.χ. η συγκομιδή αγροτικών προϊόντων, οικογενειακές ανάγκες κλπ.).
Ακόμη θα πρέπει να δίδεται η δυνατότητα χορήγησης κανονικής άδειας στο έκτακτο προσωπικό εφόσον το επιτρέπουν οι υπηρεσιακές ανάγκες.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.