Εκτύπωση σελίδας

Παρεμβάσεις

12.10.2020

Έγγραφο προς τους Υπουργούς Υγείας για την αναστάτωση που προκαλείται στη λειτουργία των Νοσοκομείων της Αττικής απο τις μετακινήσεις Νοσηλευτών και γιατρών.

ΑΘΗΝΑ 12/10/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3548

ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ
2. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ

Κύριοι Υπουργοί,
Αναστάτωση προκαλείται στη λειτουργία των Νοσοκομείων της Αττικής από τις μετακινήσεις Νοσηλευτών και γιατρών, για την στελέχωση Νοσοκομείων αναφοράς για τον κορωνοϊό, την λειτουργία νέων κλινών ΜΕΘ κορωνοϊού ειδικά στο Νοσοκομείο Σωτηρία.
Με το σχεδιασμό που υφίσταται για την αντιμετώπιση της πανδημίας όλα τα μεγάλα Νοσοκομεία της Αττικής ανέπτυξαν κλινικές νοσηλείας υπόπτων και διαπιστωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού. Ως εκ τούτω οι ανάγκες σε προσωπικό αυξήθηκαν
Με την μετακίνηση Νοσηλευτών και γιατρών από τα μεγάλα Νοσοκομεία της Αττικής προς το Σωτηρία και άλλα Νοσοκομεία αναφοράς, διαταράσσεται η λειτουργία τους και αδυνατούν να εφημερεύσουν με ασφάλεια. Οι εφημερίες καθίστανται επισφαλείς όπως επισημαίνουν Διοικήσεις Σωματείων και επιστημονικά όργανα των γιατρών.
Μετακινούνται γιατροί και Νοσηλευτές για να ανοίξουν νέες ΜΕΘ χωρίς να διαθέτουν την κατάλληλη εξειδίκευση σε ΜΕΘ.
Απαιτείται η πρόσληψη προσωπικού ιατρών και νοσηλευτών για να καλυφθούν οι ανάγκες που αναμένεται να αυξηθούν το χειμώνα και να επιστρέψουν οι μετακινημένοι στη θέση τους.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ