Print Email

Παρεμβάσεις

07.08.2020

Παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ στους Υπουργούς Υγείας για την Υπεύθυνη Δήλωση τήρησης του ωραρίου που ζητείται από την 4η ΥΠΕ

ΑΘΗΝΑ 7/08/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3275

ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ
2. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ

ΚΟΙΝ.:1. ΔΙΟΙΚΗΣΗ 4ΗΣ ΥΠΕ
2. ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ

 

Κύριοι Υπουργοί,
Θεωρούμε απαράδεκτο να κοινοποιούνται έγγραφα από την Διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας με την υπογραφή της Υποδιοικήτριας προς τα Νοσοκομεία εποπτείας της που από τη μία να παρακαλεί τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων για την πιστή εφαρμογή του χρόνου παροχής εργασίας και την εφαρμογή του άρθρου 3 του Π.Δ. 88/1999 το οποίο καθορίζει για κάθε περίοδο 24 ωρών η ελάχιστη ανάπαυση δεν μπορεί να είναι κατώτερη από δώδεκα συνεχείς ώρες. Και από την άλλη να ζητάει Υπεύθυνη Δήλωση των υπαλλήλων να μην εφαρμόσουν την εν λόγω διάταξη.
Με νέο έγγραφο της 23/7/2020 υπεισέρχεται και σε προσωπικά δεδομένα προσωπικού και ζητάει η Υπεύθυνη Δήλωση να συνοδεύεται με ιατρική γνωμάτευση ότι το επιτρέπει η υγείας τους να παραβιάζεται η νομιμότητα στο ωράριο. Αυτό είναι ασύλληπτο και το καταγγέλλουμε προς πάσα κατεύθυνση.
Ζητάει από τους υπαλλήλους να παρανομήσουν, να αναλάβουν την ευθύνη μη τήρησης της νομιμότητας στην εφαρμογή του ωραρίου εργασίας. Είναι παράνομο να ζητούνται οι Υπεύθυνες Δηλώσεις από τους υπαλλήλους που εξαναγκάζονται να καλύπτουν τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό που έχουμε στα Νοσοκομεία.
Να αποσυρθεί άμεσα αυτό το απαράδεκτο έγγραφο και να εφαρμοστεί το εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα στα ωράρια εργασίας του προσωπικού.
Σας κοινοποιούμε τα έγγραφα

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.