Εκτύπωση σελίδας

Παρεμβάσεις

31.07.2020

Το Νοσοκομείο Λευκάδας υπολειτουργεί λόγω ελλείψεων προσωπικού

ΑΘΗΝΑ 31/07/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3253

ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ
2. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ

Κύριοι Υπουργοί,
Το νέο Νοσοκομείο της Λευκάδας που εξυπηρετεί χιλιάδες μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες υπολειτουργεί λόγω ελλείψεων προσωπικού. Ο χειρουργικός τομέας αδυνατεί να λειτουργήσει με ασφάλεια, αναβάλλονται πολλά χειρουργεία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων.
Υπηρετεί μία μόνιμη αναισθησιολόγος, τρεις ημέρες την εβδομάδα έρχεται ένας ακόμη αναισθησιολόγος με μπλοκάκι από τα Ιωάννινα (Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο) και θα αποσπασθεί ένας από 1 έως 7 Αυγούστου.
Προκηρύχτηκαν δύο θέσεις, υπάρχει ενδιαφέρον όχι ως πρώτη επιλογή από αναισθησιολόγους και θα πρέπει να αναλάβετε πρωτοβουλία για να καλυφθεί το Νοσοκομείο.
Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Μαιευτική – Γυναικολογική κλινική όπου 7 μόνιμες μαίες και 2 Επικουρικοί καλύπτουν την κλινική, το γυναικολογικό και μαιευτικό ιατρείο και τα χειρουργεία. Απόγευμα και νύχτα κάνει μία μαία για να καλύπτει όλες τις ανάγκες. Δεν αρκεί και πολλές φορές καλούνται μαίες από το σπίτι για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
Το Νοσοκομείο λειτουργεί με προσωπικό κάτω του ορίου ασφαλείας. Σε σύνολο 376 οργανικών θέσεων οι 212 είναι κενές 56% κενές. Το 73% είναι κενές οργανικές θέσεις ιατρών από τις 70 καλυμμένες είναι μόνο οι 19. Οι κενές θέσεις είναι 59.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ