Εκτύπωση σελίδας

Παρεμβάσεις

22.07.2020

Με την Αριθμ. Γ6α/Γ.Π. 38396 Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με Αρ. Φύλλου 2881/Β΄/16-7-2020 καταργούνται αρκετά από τα 48 Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάκρισης (Δ.Ι.Ε.Κ.)

 

ΑΘΗΝΑ 22/07/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3214

ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ
2. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ

ΚΟΙΝ.: ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
κο. ΙΩΑΝΝΗ ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟ

 

Κύριοι Υπουργοί,

Με την Αριθμ. Γ6α/Γ.Π. 38396 Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με Αρ. Φύλλου 2881/Β΄/16-7-2020 καταργούνται αρκετά από τα 48 Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάκρισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας που λειτουργούν στα Νοσοκομεία καθότι δεν θα δέχονται αιτήσεις νέων καταρτιζόμενων.
Θα λειτουργήσουν εφέτος με τους καταρτιζόμενους του δεύτερου έτους και μετά θα κλείσουν οριστικά. Προξενεί εντύπωση η εν λόγω απόφαση του Υπουργείου Υγείας.
Σχολές που λειτουργούν πολλά έτη και αποφοιτεί άρτια εκπαιδευμένο Νοσηλευτικό προσωπικό κλείνουν.
Κλείνουν Δημόσια Εκπαιδευτήρια και αφήνουν την εκπαίδευση των παιδιών που θέλουν να σπουδάσουν Βοηθοί Νοσηλευτές στις Ιδιωτικές Σχολές τις οποίες χρυσοπληρώνουν.
Ζητάμε την αναθεώρηση της απόφασης. Υπάρχουν αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες. Το Υπουργείο Υγείας προβάλλει ως επιχείρημα τον αριθμό των Σπουδαστών. Αυτό όμως δεν μπορεί να σταθεί με δεδομένο ότι δεν δίνουν τη δυνατότητα προκήρυξης για το έτος σπουδών 2020 – 2021 για να διαπιστωθεί ο αριθμός των αιτήσεων.
Ζητάμε την συνέχιση λειτουργίας των Δ.Ι.Ε.Κ. και την παρακολούθηση της λειτουργίας τους σε συνδυασμό με τον αριθμό Σπουδαστών για την επόμενη πενταετία ώστε να ληφθούν αξιοκρατικές αποφάσεις.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να εξετάσει το αίτημά μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ