Print Email

Παρεμβάσεις

07.07.2020

Συνεχίζουν να διορίζονται Διοικητικά Συμβούλια στα Νοσοκομεία της χώρας χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτά οι εκπρόσωποι των εργαζομένων (γιατροί, λοιπό προσωπικό).

 

ΑΘΗΝΑ 7/7/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3140

ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ
2. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ

Κύριοι Υπουργοί,
Παρά τις παρεμβάσεις μας συνεχίζουν να διορίζονται Διοικητικά Συμβούλια στα Νοσοκομεία της χώρας χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτά οι εκπρόσωποι των εργαζομένων (γιατροί, λοιπό προσωπικό).
Τα Διοικητικά Συμβούλια είναι επταμελή. Διορίζονται τα πέντε μέλη από την κυβέρνηση που απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο χωρίς τους δύο εκπροσώπους. Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι έληξε η θητεία με την παύση των προηγούμενων Διοικητικών Συμβουλίων.
Αυτό είναι πρωτοφανές καθ’ ότι η θητεία των εκπροσώπων των εργαζομένων είναι διετής και λήγει μετά το πέρας της διετίας. Καμία σχέση με τα διορισμένα μέλη. Δηλαδή αν αλλάξουν πάλι τα διορισμένα μέλη θα ξαναγίνουν εκλογές για τους αιρετούς;
Οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη εκπροσώπων είναι ευθύνη των Διοικήσεων των Νοσοκομείων. Γιατί όμως να γίνουν εκλογικές διαδικασίες αφού η θητεία τους δεν έληξε;
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να επιλύσει το ζήτημα και άμεσα να συμπληρωθούν με τους εκπροσώπους των εργαζομένων τα Δ.Σ. των Νοσοκομείων.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.