Print Email

Παρεμβάσεις

27.05.2020

Μοριοδότηση παιδιών υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων στις πανελλαδικές εξετάσεις

ΑΘΗΝΑ 27/05/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2931

ΠΡΟΣ 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΙΚΙΛΙΑ
2. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ
3. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
κο ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ
4. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
κα ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

ΘΕΜΑ: «Μοριοδότηση παιδιών υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων στις πανελλαδικές εξετάσεις»

Κύριοι Υπουργοί,
Το προσωπικό των Νοσοκομείων, του ΕΚΑΒ, των Κέντρων Υγείας και της Πρόνοιας υπερβάλλουν εαυτόν για να περιθάλπουν περιστατικά κορωνοϊού.
Βρίσκονται σε επιφυλακή εδώ και τρεις μήνες για να αντιμετωπίσουν την πανδημία. Έχουν περικοπεί κανονικές άδειες και χρωστούμενα ρεπό.
Πολλοί Υγειονομικοί και Προνοιακοί υπάλληλοι νόσησαν και πολλοί περισσότεροι αναγκάστηκαν να παραμείνουν σε καραντίνα για αρκετές ημέρες επειδή εκτέθηκαν στον ιό.
Όλη αυτή η ψυχοφθόρα κατάσταση έχει σημαντικές επιδράσεις σε όλα τα μέλη της οικογένειας και ειδικά στα παιδιά που προετοιμάζονται να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή στα Πανεπιστημιακά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.
Η κυβέρνηση χαρακτηρίζει πόλεμο την αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι υγειονομικοί υπάλληλοι που συμμετέχουν στον πόλεμο από την πρώτη γραμμή θα πρέπει να τύχουν έμπρακτης αναγνώρισης της πολιτείας.
Γι’ αυτό ζητάμε να μελετήσετε τη δυνατότητα να μοριοδοτηθούν τα παιδιά των εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία, ΕΚΑΒ και Πρόνοια για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ όπως συμβαίνει με μαθητές πληγέντων από φυσικές καταστροφές περιοχών (Μάνδρα, Ραφήνα, Μάτι, Χανιά κ.α.) σύμφωνα με την υπ’ αρίθμ Φ.253.2/146490/Α’ 5/20.9..2019 (ΦΕΚ Β´ 3557/19) Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.