Print Email

Παρεμβάσεις

14.05.2020

Απλήρωτοι από τον ΕΟΔΥ Υπάλληλοι Νοσοκομείων με το Πρόγραμμα PHILIOS

 

ΑΘΗΝΑ 14/05/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2823

ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ
2. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ

Κύριοι Υπουργοί,
Με φορέα τον ΕΟΔΥ στα Νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και άλλες Μονάδες Υγείας όλης της χώρας εργάζονται εκατοντάδες συνάδελφοι από προκήρυξη 1575 υπαλλήλων (Νοσηλευτών, Διασωστών και άλλων ειδικοτήτων) με το πρόγραμμα PHILIOS «ολοκληρωμένη επείγουσα παρέμβαση υγείας για την προσφυγική κρίση».
Βρίσκονται στην πρώτη γραμμή διακομίζοντας περιστατικά κορωνοϊού όσοι εργάζονται στο ΕΚΑΒ και περιθάλπουν περιστατικά κορωνοϊού όσοι εργάζονται στα Νοσοκομεία σε ΜΕΘ και άλλες κλινικές.
Εργάζονται από τον Δεκέμβριο 2019 και είναι απλήρωτες Κυριακές, αργίες και νυκτερινά. Ο ΕΟΔΥ που είναι φορέας δεν τους καταβάλλει τα δεδουλευμένα.
Ταυτόχρονα ο ΕΟΔΥ τους καταβάλλει κουτσουρεμένο το μισθό τους χωρίς το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, το Επίδομα Παραμεθόριων Περιοχών σε όσους εργάζονται σε Μονάδες Υγείας Παραμεθόριων περιοχών.
Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να παρέμβει στον ΕΟΔΥ για να επιλυθεί η εν λόγω αδικία. Δεν μπορεί οι Νοσηλευτές, οι Διασώστες και άλλοι Επαγγελματίες Υγείας να λαμβάνουν κουτσουρεμένες αποδοχές από τον ΕΟΔΥ και να παρέχουν απλήρωτη εργασία.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.