Print Email

Παρεμβάσεις

11.05.2020

Ίδιες πρακτικές με ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα με παράνομες καθαιρέσεις Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων εν μέσω πανδημίας στα Νοσοκομεία.

 

ΑΘΗΝΑ 11/05/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2827

ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ
2. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ

ΘΕΜΑ: Ίδιες πρακτικές με ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα με παράνομες καθαιρέσεις Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων εν μέσω πανδημίας στα Νοσοκομεία.

Κύριοι Υπουργοί,

Είχαμε καταγγείλει επανειλημμένως την προηγούμενη κυβέρνηση για παράνομες κομματικές καθαιρέσεις υπηρεσιακών στελεχών στα Δημόσια Νοσοκομεία. Από τις 2100 θέσεις Διευθυντών, Υποδιευθυντών, Προϊσταμένων οργανικών μονάδων καθαιρέθηκαν οι 800. Δεν έγιναν κρίσεις και δεν εφαρμόστηκε ο νόμος που ψήφισε η ίδια η κυβέρνηση (4369/2016 άρθρο 30 και ερμηνευτικές που προέβλεπαν ότι απαγορεύονται καθαιρέσεις Προϊσταμένων έως τις κρίσεις από Υπηρεσιακά Συμβούλια.
Όμως διαπιστώνουμε ότι και τώρα ξεκίνησαν ίδιες πρακτικές. Προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων Νοσοκομείων καθαιρούνται με αποφάσεις των Διοικητών (Βέροια, Χατζηκώστα Ιωαννίνων, Πρέβεζα, Γ. Γεννηματάς Θεσσαλονίκης κ.α.).
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας καθαίρεσε εν μέσω πανδημίας παράνομα Προϊσταμένους Οργανικών Μονάδων με βάση το Ν.4369/2016 και μάλιστα δύο εκ των καθαιρεμένων είναι μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων και μία εξ αυτών η Πρόεδρος του Σωματείου.
Οι εν λόγω καθαιρέσεις είναι σαφώς Συνδικαλιστικές διώξεις και τις καταγγέλλουμε.
Ο Υπουργός Υγείας θα πρέπει να πάρει άμεσα θέση εάν συμφωνεί με τις εν λόγω παράνομες καθαιρέσεις που χαλάνε το κλίμα συνεργασίας και ενότητας στα Νοσοκομεία τώρα που είναι απαραίτητο όσο ποτέ.
Θα πρέπει να συγκροτηθούν άμεσα τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και να γίνουν οι επιλογές Προϊσταμένων σε όλες τις θέσεις ευθύνης των Νοσοκομείων.
Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να σταματήσει τις πρακτικές ΣΥΡΙΖΑ και να ανακαλέσει άμεσα τις εν λόγω καθαιρέσεις των Συνδικαλιστικών στελεχών και των άλλων Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων και να αποκαταστήσει τις όποιες αδικίες έγιναν σε όποιο χρονικό διάστημα.
Η ΠΟΕΔΗΝ στηρίζει τα Δ.Σ. των Σωματείων και τους Εργαζόμενους που αναδεικνύουν προβλήματα στο χώρο της υγείας και αγωνίζονται για την επίλυσή τους.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.