Print Email

Παρεμβάσεις

08.04.2020

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά την παράταση των ατομικών συμβάσεων εργασίας του προσωπικού καθαριότητας, εστίασης και φύλαξης

ΑΘΗΝΑ 8/04/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2779


ΠΡΟΣ 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
Κο. ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ
2. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
Κο. ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ

Κύριοι Υπουργοί,
Εν μέσω πανδημίας λήγουν οι ατομικές συμβάσεις εργασίας σε πολλά Νοσοκομεία τις επόμενες ημέρες και έως Ιούνιο 2020 (από παράταση) του προσωπικού καθαριότητας, εστίασης, φύλαξης.
Κάποια Νοσοκομεία απέστειλαν αιτήματα στο ΑΣΕΠ έως τέλος του χρόνου 2019 όπως όριζε ο νόμος και έγινε δεκτή η διενέργεια διαγωνισμού για ένα έτος. Άλλα Νοσοκομεία που οι συμβάσεις λήγουν εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος δεν έχουν αποστείλει αιτήματα και δεν έχουν πια νομική δυνατότητα να αποφασίσουν τη διενέργεια διαγωνισμού. Ως εκ τούτω είναι μονόδρομος να καταφύγουν στους εργολάβους με ανάθεση.
Παράδοξο να διενεργούνται διαγωνισμοί στα λίγα Νοσοκομεία που έχουν φροντίσει να πάρουν έγκριση από το ΑΣΕΠ. Το ανωτέρω έμπειρο προσωπικό προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην διαλογή, στην καθαριότητα, στην εστίαση ασθενών με κορωνοϊό και η διακοπή των συμβάσεων θα διαταράξει την ομαλή λειτουργεία των Νοσοκομείων.
Θα πρέπει λοιπόν άμεσα να προχωρήσετε σε παράταση των συμβάσεων που λήγουν το επόμενο χρονικό διάστημα και έως Ιούνιο 2020.
Υπάρχει Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας στη Βουλή κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και θα πρέπει να το πράξετε. Δεν πρέπει να χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι που έδωσαν τη ζωή τους στο σύστημα και να επανέλθουν οι εργολάβοι που γνωρίζουμε τις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα που προσφέρουν.
Σας έχουμε καταθέσει σχετική πρόταση νόμου.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.